Ca în filmele de groază: Vietatea care poate evada din burta prădătorului

Ca în filmele de groază: Vietatea care poate evada din burta prădătorului

Până la urmă de la natură pleacă totul, frumos sau urât. Iar percepția subiectivă este doar a noastră. Oamenii de știință au descoperit recent că anghilele japoneze pot să-și găsească drumul afară din corpul prădătorului, după ce au fost înghițite.

Mai mult, chiar au reușit să afle metoda prin care ciudatele creaturi se pot elibera. Și chiar e vorba de un talent special, după cum arată The Guardian.

Printr-o manevră ce te poate duce cu gândul la săriturile gimnaștilor, anghilele se întorc pe tractul digestiv al peștelui prădător, spre esofagul acestuia, își trec coada printre branhii, apoi capul și reușesc să se elibereze.

ADVERTISING

Inclusiv oamenii de știință admit că au fost surprinși de această tactică, ei fiind convinși că anghilele evadează prin gura peștelui.

”Cu toate acestea, contrar așteptărilor noastre, să fim martorii scăpării disperate a anghilelor din stomacul prădătorului până la branhii a fost cu adevărat uimitor pentru noi”, a declarat Yuha Hasegawa, autorul cercetării realizate la Universitatea Nagasaki.

În cadrul studiului, oamenii de știință au folosit un acvariu, 104 anghile japoneze, care aveau bariu injectat în cavitatea abdominală și în coadă, și un somn, viețuitoarele fiind plasate împreună, în apă. Orice mișcare a anghilelor, chiar și după înghițire, a putut fi însă studiată cu ajutorul unui sistem video cu raze X.

ADVERTISING

De menționat e faptul că nu toate anghilele au reușit să se elibereze, unele încurcând drumul. Chiar și așa, ”în acest moment, anghila japoneză este singura specie de pește confirmată ca fiind capabilă să scape din tractul digestiv al peștilor prădători după ce a fost capturată”, a declarat Yuuki Kawabata, alt cercetător implicat în studiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇