Aurora boreală ar putea fi văzută azi din mai multe locuri din Europa şi SUA

Aurora boreală ar putea fi văzută azi din mai multe locuri din Europa şi SUA

O erupţie solară de mare amploare care este pe cale să lovească sâmbătă Pământul ar putea declanşa o puternică furtună geomagnetică – iar în urma acestui fenomen este posibil ca aurora boreală să poată fi vazută din mai multe regiuni din Europa continentală şi din SUA.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA a emis o avertizare G3 (puternică), pe o scară de la 1 la 5, de furtună geomagnetică pentru sâmbătă şi duminică, notează CNN.

Potrivit specialiştilor, în cazul în care condiţiile meteorologice vor permite, în Europa, luminile nordice ar putea fi vizibile deasupra capului în Norvegia, Suedia, Finlanda, dar şi mai la sud, în Scoţia şi Sankt Petesburg, precum şi la orizont în Dublin şi Hamburg.

ADVERTISING

În Statele Unite, aurorele polare ar putea fi văzute din Portland, Oregon, până în New York. De asemenea, ele ar putea colora orizontul în oraşe mai sudice precum Carson, Nevada, Oklahoma şi Raleigh, Carolina de Nord.

Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în cazul aurorelor australe (luminile sudice), care vor putea fi văzute la orizont din Melbourne, Australia, până în Christchurch, Noua Zeelandă.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇