TOP 8 cele mai bune aspiratoare verticale

Dacă odinioară mătura era un accesoriu de nelipsit din casa unei gospodine, astăzi sarcina curățării pardoselilor și a covoarelor a devenit una pe deplin automatizată, pe care o poți face cu cea mai mare plăcere.

Nu mai trebuie să-ți igienizezi întreaga locuință intervenind de zeci de ori pe același metru pătrat, la fel cum nici nu mai e necesar să adopți zeci de poziții inconfortabile sau să-ți rezervi o zi întreagă exclusiv pentru acest lucru. 

Poți în sfârșit să îmbini utilul cu plăcutul prin intermediul unui aspirator vertical, care va face o treabă excelentă în cel mai scurt timp cu putință, urmând să te poți bucura așa cum trebuie de clipele tale libere de răsfăț.

Totuși, aspiratoarele clasice sunt încă la mare căutare, așa că alegerea celui mai bun aspirator poate deveni o adevărată provocare.

Astăzi vei afla care sunt motivele pentru care să alegi un astfel de aspirator vertical, funcțiile care-l deosebesc de un aspirator clasic precum și cele mai populare 8 sugestii de aspiratoare verticale la care aspiră cele mai iscusite gospodine: aspirator cu  filtru lavabil,  aspirator vertical samsung, aspirator vertical cu acumulator. 

Aspiratoarele verticale vs. aspiratoarele clasice

Forma aspiratoarelor verticale este un prim criteriu de diferențiere pe care-l poți observa cu cea mai mare ușurință. Atunci când locuiești într-o casă de mici dimensiuni sau când îți dorești un aspirator care să nu ocupe prea mult loc, forma aspiratoarelor verticale îți oferă un mare plus.

Dat fiind dimensiunile compacte, ele pot fi depozitate cu ușurință, dar nu fac excepții nici la capitolul utilizare. Imaginează-ți cât de ușor îți poate fi să te strecori prin zonele înguste cu un asemenea echipament fiabil.

ADVERTISING

De asemenea, în timp ce aspiratoarele clasice sunt însoțite de o serie de accesorii fixe, cele verticale vin adesea cu un sistem ingenios datorită căruia aceste accesorii se pliază și devin mobile și fiabile, care-ți permit să folosești aceeași perie pentru numeroase nevoi.

De exemplu, peria unui aspirator vertical de ultimă generație deține sistemul Flex prin intermediul căruia poți ajunge cu peria aspiratorului chiar și sub dulapurile joase sau sub canapele.

Excepție nu face nici sistemul de încărcare unde ai să descoperi că majoritatea aspiratoarelor verticale dețin un acumulator reîncărcabil astfel că, prezența cablului care-ți limitează deplasarea în locuință sau în care te încurci adesea devine istorie. Prin intermediul unui aspirator vertical te poți bucura de mai multă mobilitate ca niciodată.

Bineînțeles, ai putea considera acest lucru un minus dat fiind autonomia relativ mică însă, alegându-ți aspiratorul care se potrivește cel mai bine cu nevoile locuinței tale te vei putea folosi de acea autonomie aparent redusă pentru a-ți aspira întreaga locuință cu succes, în timpul aferent, economisind chiar și de până la 3 ori mai mult timp spre deosebire de curățenia cu un aspirator clasic.

Bineînțeles, pe alocuri pot exista o serie de similitudini. De exemplu, funcțiile celor două tipuri de aspiratoare pot fi similare în ceea ce privește compatibilitatea cu o serie de suprafețe sau indicația de utilizare.

Ambele pot avea un mecanism care să funcționeze pe bază de apă sau să fie dotate perie pentru animale și/sau lichide, în timp ce aspiratoarele verticale pot impresiona nu doar prin accesoriile inventive și fiabile, cât și prin mecanismul 2 în 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim în acest caz acele aspiratoare verticale ce pot fi transformate cu ușurință în aspiratoare de mana, prin detașarea acestora de la mecanismul principal.

Alegând unul dintre aceste tipuri de aspiratoare ai ocazia de a-ți igienizat cu ușurință într-un mod modern inclusiv geamurile sau mașina, în timp ce la aspiratoarele clasice acest lucru ar fi imposibil. 

Cel mai bun aspirator vertical

Un aspirator e o investiție de viitor asemeni celorlalte electronice și electrocasnice pe care ți le vei introduce în locuință. Așa că de ce să te mulțumești cu performanțe minime când piața îți pune la dispoziție numeroase opțiuni care nu vor lăsa loc de compromisuri? 

Știm că investiția într-un aspirator vertical va fi una mai generoasă dar iată, te vei putea bucura de multiple avantaje extra. Totuși, nu e singurul criteriu de care ar trebui să ții cont. Pe lângă performanțele și funcțiile aspiratorului ar trebui să te mai intereseze puterea acestuia, autonomia bateriei, eficiența energetică, dar și zgomotul.

Cu cât aceste caracteristici sunt mai bune, cu atât aspiratorul ales va fi mai bun, cu precădere dacă acesta îți asigură o putere raportată la un consum redus și un zgomot mai puțin deranjant. 

Totodată, autonomia este foarte importantă, pentru că un spațiu mai mare necesită o putere și o autonomie mai ridicată pentru a igieniza locuința în timp util. 

Brandul poate fi o caracteristica importanta mai ales dacă există un brand care te-a impresionat curent prin eficiența acestuia și care poate să fie o nouă alegere perfectă pentru tine.

Și nu în cele din urmă, deși avem tendința de a folosi în mod universal unele aspiratoare, nu uita că anumite modele de aspiratoare verticale (și nu numai) și-au dovedit eficiența mai sporită pe anumite tipuri de suprafețe și nu pe toate.

ADVERTISING

Ține cont de tipul suprafețelor pe care vei utiliza acest aspirator asigurându-se că are o clasă de eficiență cât mai ridicată în ceea ce privește suprafața în cauză, astfel încât să fii pe deplin mulțumită de investiția ta. 

TOP 8 cele mai populare aspiratoare verticale

Acum că știi de ce aspecte trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi un aspirator vertical, cu siguranță îți vor fi de folos și câteva sugestii. De aceea ți-am pregătit și un top al celor mai populare modele care ți s-ar putea potrivi perfect, modele cu performanțe peste care merită să arunci un ochi. Iată care sunt acestea și caracteristicile prin care impresionează. 

Aspirator vertical Roborock H6, 420 W, 0.4 L, Mod ECO, Autonomie 90 min (Rosu/Gri)

Dacă ești în căutarea unui aspirator vertical de categorie medie, atât ca buget, dar nu neapărat ca și performanțe, renumitul Roborock în varianta de aspirator vertical s-ar putea transforma în cea mai bună opțiune. 

Acest aspirator este prevăzut cu un corp fiabil și 2 în 1, care-ți permite să-l folosești cu ușurință pe diferite suprafețe. În doar 4 ore de reîncărcare te poți bucura de 90 minute de aspirare în sistem ECO, iar dacă ești pe repede înainte, poți activa funcția Turbo. 

Are o greutate extrem de redusă care-l asociază aparent cu o jucărie, fiind extrem de simplu de utilizat, iar afișajul digital cu care este prevăzut mânerul acestuia te va ajuta să fii la curent cu toate performanțele.

Aspirator vertical ROWENTA X-Force Flex 8.60 Aqua RH9690WO, putere aspirare 185Watts, autonomie 35min, flexibil, cap de aspirare Aqua, funcție boost, gri&albastru

Spații înguste și anevoioase atunci când vine vorba de o igienizare completă? Nicio problemă! Rowenta X-Force te ajută să aspiri casa cu cea mai mare ușurință.

Aspiratorul favorizează aspirarea uscată și este compatibil inclusiv cu tapițeria canapelei sau cu covoarele tale, datorită accesoriilor specializate cu care vine la pachet.

Iar dacă dorești să speli și să aspiri în același timp, accesoriul Aqua îți vine în ajutor. Tubul flexibil și indicatorul LED te ajută să cureți chiar și în cele mai înguste spații, fără abordarea unor poziții anevoioase.

Este echipat inclusiv cu filtru antialergic, astfel încât să te bucuri de un aer mai curat ca niciodată. 

Aspirator vertical fara fir JIMMY JV85 Pro, 600 W, 0.6 L (Mov/Gri)

Un aspirator pe deplin inteligent, dar și extrem de eficient totodată, care te va impresiona prin motorul puternic ce oferă o putere de aspirare de până la 200 W și un motor digital cu până la 10.000 rpm precum JIMMY JV85 Pro, eficientizează întru totul curățenia de primăvară și nu numai.

Acest aspirator oferă o autonomie cuprinsă între 13-70 minute, în funcție de modulul și modul de utilizare. Este prevăzut cu un set de baterii reîncărcabile ce se pot detașa și reîncărca cu ușurință oricând la nevoie. 

Iar capacitatea cuvei de 0.6 l îți oferă posibilitatea de a depozita cu ușurință numeroase impurități fără a curăța colectorul la nesfârșit. 

Aspirator cu abur Clean & Steam Revolution Rowenta RY7731WH, 1500 W, Funcție Anticalcar (Alb/Gri)

Unul dintre cele mai căutate tipuri de aspiratoare verticale este cel cu abur, așa cum este și acest aspirator de ultimă generație cu care ne fac cunoștință cei de la Rowenta. 

Datorită aburilor puternic și a filtrului ciclonic, acest aspirator are capacitatea de a curăța și de a igieniza orice suprafață dintr-o singură mișcare. 

Astfel, îl poți folosi atât pentru a curăța podeaua de mizeria pe care o lasă copilul în urmă, cât și pentru a spăla mochetele cu ușurință, fără să te mai deplasezi la spălătorie. 

Rezervorul de apă este ușor de umplut și suportă o capacitate de până la aproximativ 0.5 litri de apă, iar cel de colectare are o capacitate de 0.3 l.

Cântărește puțin peste 5 kg iar designul fiabil îți permite să-l utilizezi cu ușurință, în orice zonă.

Aspirator vertical Bosch Unlimited8 BCS81EXC, autonomie 40 minute, acumulator Power for ALL 18V (Alb)

Cauți aspiratorul perfect pentru spațiile înguste, pentru aspirarea casei, dar și a mașinii, pentru pardoseală, dar și pentru tapițerie? Noi îți recomandăm și aspiratorul vertical Bosch Unlimited care te va impresiona atât prin puterea acestuia sporită, dar și prin zgomotul mic produs, cu o intensitate de doar 76 dB, cât și prin sistemul 2 în 1 prevăzut cu filtru PureAir ce asigură o filtrare de până la 99,9%.

Astfel, nu doar că locuința ta va străluci de curățenie, dar în același timp te vei putea bucura de un mediu mai curat și mai sănătos, în care va fi o adevărată plăcere să-ți petreci timpul liber. 

Aspirator vertical 2in1 Bosch BCH3K210, autonomie 50 minute, 0.4L, 2 trepte de putere (Maro)

Un model din clasa accesibilă, dar și eficient pentru numeroase suprafețe este și modelul BCH3K210. Are o autonomie impresionantă de până la 50 minute cu o capacitate destul de generoasă a rezervorului de 0.4 l. 

Astfel, îl poți manevra cu ușurință atât pentru a igieniza podelele, cât și tapițeria de pe canapea sau de pe scaunele mașinii. 

Vine însoțit de 3 accesorii pentru tapițerie, spații înguste și respectiv o perie standardizată, oferindu-ți întregul ajutor de care ai nevoie. 

Aspirator Vertical Fakir Darky's 2 in 1, 800 W, Perie speciala parchet, 1 l (Roz)

Dacă locuiești într-o garsonieră sau spațiul tău nu impune solicitări și nevoi mult prea speciale ori dacă ești în căutarea unui aspirator relativ simplu, poți alege un aspirator vertical accesibil pe măsură - Fakir Darky’s. 

Acest aspirator are o capacitate a cuvei de colectare de doar 1 litru și este un aspirator vertical prevăzut cu fir, de această data. 

Raza acestuia de acțiune atinge 6.5 m iar datorită puterii sale de 800 E aspirarea nu a fost nicicând mai ușoară. 

Are un design ergonomic care permite o manevrare facilă, transformând igienizarea într-o joacă de copii. 

Aspirator vertical Bosch Unlimited ProPower BSS81POW, 18 V, 0.4 L, Autonomie 35 min. (Negru)

Unul dintre cele mai impunătoare modele pe care le-ai putea întâlni vreodată în materie de aspiratoare verticale de ultimă generație este Bosch Unlimited, varianta ProPower care te va impresiona printr-un motor puternic cu lamele aerodinamice, cât și printr-un set complet de accesorii, inclusiv o perie acționată electric, care te scapă de tot ceea ce înseamnă murdărie, praf sau păr. 

Astfel, acest aspirator este compatibil cu toate nevoile tale și redefinește atribuțiile casnice pe care le știai odinioară prin cele două trepte de viteză, a sistemului rotativ, al periilor standard și înguste care-ți oferă posibilități vaste în tot ceea ce înseamnă igiena întregii locuințe.

Așadar, Bosch se va dovedi a fi un adevărat maestru pentru colecția ta de electrocasnice.

În concluzie, dacă ești în căutarea unui aspirator prevăzut cu un mecanism practic de utilizare, prin intermediul căruia să poți igieniza cu ușurință toate suprafețele cu care ești pus zilnic în coontact, un aspirator vertical se poate dovedi a fi cea mai bună opțiune.

Numeroasele performanțe cu care acestea sunt prevăzute contribuie atât la o igienă cu până la 99.9% mai eficientă, dar și la terminarea unui proces de curățenie generalizat într-un timp cu mult mai scurt ca odinioară.

Așadar, nu rămâne decât să analizezi pe deplin performanțele modelelor prezentate astăzi, dar și a celorlalte modele disponibile pe piață, astfel încît modelul ales să te încânte întru totul.  

La evoMAG gasesti acum mașini de spălat,  aspirator cu sac, aspiratoare fara sac,  combine frigorifice. Vino sa te bucuri de oferte speciale.