TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video care răspândeau informaţii false legate de noul coronavirus

TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video care răspândeau informaţii false legate de noul coronavirus

Aplicaţia de socializare TikTok a eliminat din platformă aproape 29.000 de clipuri video prin care erau răspândite informaţii false legate de criza coronavirusului în Europa.

Aplicaţia controlată de compania ByteDance din China, care le permite utilizatorilor să publice clipuri video de scurtă durată, a transmis că nu va permite răspândirea informaţiilor false care ar putea dăuna sănătăţii utilizatorilor, potrivit CNBC.

Circa 3.000 dintre cele 29.000 de clipuri video eliminate conţineau informaţii medicale false, a transmis TikTok.

Trump se gândește să interzică în SUA aplicaţia chineză TikTok

„În urma analizei noastre, concluzia este că exista un volum redus de conţinut care încălca Standardele Comunităţii în legătură cu situaţia Covid-19 în Europa”, a scris Theo Bertram, directorul TikTok pentru relaţii guvernamnetale şi politici publice, responsabil pentru Europa.

El a mai spus că volumul de informaţii false a atins un maxim în martie 2020, dar a început să scadă în aprilie şi a înregistrat un declin semnificativ în lunile mai şi iunie ale acestui an.

Mai puţin de 1% din clipurile video publicate pe TikTok ajung să fie eliminate pentru că ar încălca standardele companiei, a transmis TikTok.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇