SUA acuză oficial un grup de hackeri ruşi care a vrut să fure date despre un vaccin antiCOVID

SUA acuză oficial un grup de hackeri ruşi care a vrut să fure date despre un vaccin antiCOVID

Ambasada Statelor Unite (SUA) în România acuză oficial un grup hackeri ruşi de atacuri cibernetice în încercarea de a obține informații despre vaccinul antiCOVID.

Ambasada arată că un grup de hackeri (APT29) a atacat mai multe surse guvernamentale și diplomatice. Este vorba despre același grup de ruşi despre care a avertizat National Cyber Security Centre (NCSC) din Marea Britanie, în luna iulie.

”În încercarea de a fura informații despre dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, grupul rusesc „APT29”, cunoscut și sub numele de „CosyBear” sau „The Dukes”, a atacat surse guvernamentale, diplomatice, think-tank-uri, furnizori de asistență medicală și energie din SUA, Marea Britanie și Canada”, anunță ambasada SUA pe Facebook.

ADVERTISING

În plus, postării îi este atașat un raport al NSA (National Security Agency) care detaliază instrumentele, modul și tehnicile prin care grupul a vizat organizațiile implicate în dezvoltarea vaccinului.

”Comandamentul cibernetic al SUA ajută aliații NATO și țările europene să identifice amenințările cibernetice, sprijină și furnizează informații pentru consolidarea rețelelor altor state”, se mai arată în postare.

Puteți citi documentul AICI.

https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/posts/10164345037555454
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că în luna iulie Organismul guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică National Cyber Security Centre (NCSC) a acuzat un grup rus de hackeri de faptul că atacă organizaţii care lucrează la un vaccin împotriva SARS-CoV-2, cu scopul de a le fura cercetările.

NCSC este ”aproape sigur” să acest grup operează în contul serviciilor ruse de informaţii, relata AFP atunci.

Iată aici detalii - Un grup de hackeri susținut de Rusia vrea să fure cercetările privind vaccinurile împotriva Covid-19

ADVERTISING

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇