Nu știi ce să alegi între iPhone 13 versus 13 Pro? Citește asta

Nu știi ce să alegi între iPhone 13 versus 13 Pro? Citește asta

Este versiunea Pro atât de diferită de modelul standard? Dintr-o privire, iPhone 13 și 13 Pro sunt două dispozitive similare, dar dacă analizăm tehnologia și funcționalitățile acestora, găsim mai multe diferențe între cele două modele. Sunt aceste diferențe atât de relevante încât merită să plătiești mai mult pentru iPhone 13 Pro?

Cea mai importantă diferență în ceea ce privește designul este camera. iPhone 13 are două lentile plasate în diagonală, în timp ce 13 Pro are trei lentile. O altă diferență estematerialul și finisajul. 13 Pro este mai greu și mai luminos în comparație cu iPhone 13 datorită finisajului său din oțel. În plus, iPhone 13 Pro are o sticlă mată, în timp ce 13 are un strat de bază de sticlă. În general, nu este mare diferență atunci când te uiți a cele două telefoane împreună. Dacă numărul de camere de pe spate este un factor decisiv pentru a te decide asupra unui model, atunci alegerea ta va fi clară.

Caracteristici comune între iPhone 13 și 13 Pro

Afișaj

Ambele împărtășesc dimensiunea și tipul ecranului: 6.1 inch și panoul OLED. În plus, au aceeași rezoluție, la fel și densitatea pixelilor.

Dimensiuni

Cu iPhone 13 Pro nu au schimbat dimensiunile în comparație cu iPhone 13, ele au aceeași lungime, lățime și grosime, deși în versiunea Pro, greutatea a fost crescută cu 30 grame.

Rezistență la apă

Atât iPhone 13, cât și 13 Pro au IP68 rating, cu o rezistență de până la 6 metri, timp de 30 minute.

Securitate

Pentru confidențialitatea utilizatorilor și autentificarea securizată, ambele iPhone-uri dispun de sistemul de identificare a feței.

Conectivitate

O altă caracteristică care se repetă la ambele modele este conectivitatea lor 5G. Cele două iPhone-uri sunt compatibile cu această nouă tehnologie.

ADVERTISING

Port Lightning

Ambele au un port Lightning, compatibil cu o încărcare rapidă, care îți va oferi opțiunea de a încărca 50% în 30 minute. Bineînțeles, vei avea nevoie de un adaptor de 20 W sau mai mare. Acestea sunt, de asemenea, compatibile cu încărcarea wireless și ambele dispun de tehnologie MagSafe, ceva foarte util atât pentru încărcarea dispozitivelor, cât și pentru a profita de toate accesoriile disponibile cu această tehnologie.

Pe hârtie este adevărat că, potrivit Apple, iPhone 13 Pro poate oferi mai multă autonomie în timpul zilei, dar realitatea este că experiența pe care utilizatorii o au unul cu celălalt este foarte similară.

Brandul Apple, din fericire pentru toți utilizatorii, pune un accent tot mai mare pe îmbunătățirea performanței dispozitivelor lor, ceea ce face autonomia acestor creșteri. Aceasta este o veste mare pentru toți cei care folosesc în fiecare zi un iPhone. Realitatea că referitor la bateria celor 2 modele, nu există aproape nici o diferență între iPhone 13 și 13 Pro. Acestea sunt două dispozitive care cu utilizare normală îți vor permite să ajungi la sfârșitul zilei fără a fi nevoie să folosești un încărcător.

Putere

Unul dintre punctele în care iPhone-ul este întotdeauna cu un pas în față, comparativ cu alte mărci, este faptul că nu a fost nici măcar o generație în care utilizatorii au ratat viteza, fluiditatea sau capacitatea de a efectua o anumită sarcină. De fapt, cu siguranță mulți utilizatori care folosesc un iPhone în fiecare zi nu sunt capabili să obțină maximum de putere de la device, întrucât nu știu cum să profite de toate funcțiile și caracteristicile oferite de Apple. Ei bine, cu toate acestea posibile, aceste iPhone-uri, se bucură de prezența cipului A15 Bionic, care nu este doar cel care montează iPhone 13 și 13 Pro, ci și 13 mini sau 13 Pro Max. 

ADVERTISING

Conectivitate 5G

Asemănare este și în secțiunea de conectivitate, deoarece ambele sunt compatibile cu rețelele 5G. Deși această caracteristică nu este foarte relevantă acum, întrucât putem considera rețelele 5G actuale ca fiind o 4G îmbunătățită. Da, într-un timp foarte scurt va fi ceva care va face diferența datorită întregului potențial pe care îl are această tehnologie. Prin urmare, pentru toți acei utilizatori care vor cumpăra unul dintre aceste dispozitive gândindu-se pe termen lung, prezența 5G este foarte importantă.Având tehnologia 5G, ambele tipuri de iPhone au viteza conexiunii la internet mult mai rapidă, stabilă și cu mai puțină latență. Singurele iPhone-uri ecompatible cu 5G sunt toate modelele din seria iPhone 13 și seria iPhone 12.

Foto și video

În cele din urmă, trebuie să menționăm câteva dintre aspectele importante pe care ambele dispozitive le au la nivel de fotografie și video. În primul rând, o noutate care este de remarcat la aceste modele de iPhone 13 este includerea modului cinema, care să-l definească rapid. Am putea spune că este modul portret aplicat la video. De asemenea, prezent în ambele dispozitive este posibilitatea de a utiliza stiluri fotografice, precum și inteligent HDR 4. Desigur, ambele sunt dotate cu modul de noapte și stabilizare optică a imaginii prin deplasarea senzorului


Ce diferențe sunt?


iPhone 13 și 13 Pro sunt smartphone-uri care au mai multe caracteristici similare, dar și diferențe importante. În cazul afișajului, iPhone 13 Pro dispune de tehnologie de promovare, care nu este altceva decât panoul ce poate ajunge la 120 Hz, în anumite momente, pentru a oferi un sentiment mai mare de fluență.De exemplu, atunci când navighezi prin sistem, derulezi un site web pe Safari etc. IPhone 13 este limitat la 60 Hz, ca și în generațiile anterioare.

ADVERTISING

RAM

O altă diferență este cantitatea de RAM. IPhone 13 integrează 4 GB de RAM, în timp ce 13 Pro este de 6 GB. Acest lucru se poate datora unor caracteristici care sunt disponibile numai pe acest model, cum ar fi camera suplimentară și senzorul de adâncime. În plus, Pro are opțiunea de 1 TB.

Camera


În urma diferențelor, iPhone 13 Pro are o cameră triplă spate, una mai bună decât modelul 13. Suplimentar este teleobiectivul pentru modul macro, cu care ne putem apropia de ceea ce vrem să fotografiem. O altă caracteristică a iPhone 13 Pro este senzorul LIDAR, destinat sarcinilor de realitate augmentată, dar și pentru îmbunătățirea fotografiilor.

Capacitatea bateriei diferă foarte puțin

Cealaltă parte de care trebuie să ții cont este bateria. IPhone 13 are 3,240 mAh și 13 Pro cu 3,095 mAh. În timp ce modelul „normal” are o dimensiune mai mare, Pro oferă mai multă autonomie prin redarea videoclipurilor (până la 22 ore față de 19 ore din prima).

Culori diferite

Din punct de vedere estetic, ambele sunt foarte asemănătoare. Cu toate acestea, iPhone 13 este disponibil în mai multe culori: White Star, Blue, Midnight (black), Pink, Green. Între timp, 13 Pro are Alpine Green, Alpine Blue, Silver, Gold și Graphite. Deși pot părea la fel, tonurile sunt diferite.

IPhone 13 Pro este cel mai complet smartphone în comparație: A treia cameră, senzor LIDAR, mai mult RAM.  Cu toate acestea, cele mai importante două puncte ale acestui terminal sunt ecranul de promovare la 120 Hz și bateria de până la 22 ore de autonomie de redare video. Dacă intenționezi să faci multe fotografii,13 Pro poate fi, de asemenea, cea mai bună opțiune datorită posibilităților suplimentare pe care le prezintă. Cu toate acestea, dacă nu îți vei petrece ziua făcând fotografii (deși vrei să ai o cameră bună), nu acorda prea multă importanță celor 120 Hz .

Ecran: Debutul tehnologiei de promovare

Principala noutate pe ecranul iPhone 13 Pro este tehnologia de promovare cu o rată de actualizare reglabilă de până la 120 Hz. Cu ajutorul acestei tehnologii, afișajul adaptează rata de reîmprospătare în funcție de utilizarea și viteza de care are nevoie utilizatorul. Când este necesară o performanță grafică ridicată, rata de reîmprospătare este crescută inteligent la 120 Hz.

Luminozitatea

Un alt aspect care a îmbunătățit iPhone 13 Pro este nivelul maxim de luminozitate de 1,000 nits vs. 800 nits de iPhone 13. Astfel, în medii exterioare, sub soare, ecranul este mai luminos și conținutul arată mai clar.


Performanță: Viteză maximă pe iPhone 13 Pro

Toate iPhone 13 au procesorul A15 Bionic, cel mai puternic cip al Apple, cu un motor neural de 16 nuclee, procesor cu 6 nuclee și GPU cu 5 nuclee. În acest ultim aspect, 13 Pro are avantaje, deoarece 13 are un GPU 4-core. Din acest motiv, 13 Pro are o performanță grafică mai rapidă decât orice alt smartphone.

Orele în care bateria nu se consumă

Bateria este, de asemenea, mai puternică. Pe iPhone 13 Pro poate dura până la 22 ore de redare video direct, în timp ce pe modelul 13 bateria poate reda clipuri video pentru 19 ore continuu. Stocarea este, de asemenea, mai mare, cu o capacitate maximă de 1 TB (pe iPhone 13 este de 512 GB). 

Lentilele


Dar atenție, există, de asemenea, mici diferențe în deschiderile de lentile comune, deoarece apare prezența unui unghi larg și ultra-wide-unghi pe iPhone 13 și o apertura f/1.6 și f/2.4. În timp ce cele de 13 Pro sunt f/1.5 și f/1.8. Acest lucru se datorează în principal faptului că, în condiții de lumină scăzută, imaginile capturate de 13 Pro vor fi mai clare și cu mai puțin zgomot. Cu toate acestea, în condiții de iluminare bună, va exista o diferență mică în rezultatele obținute de un dispozitiv și altul. De asemenea, merită menționată posibilitatea ca 13 Pro să facă fotografii în format Apple ProRAW, portrete care utilizează modul de noapte și înregistrare video în format ProRes până la 4K la 30 f/s, în acele modele care depășesc 128 GB de stocare.

Design și finisaje

Cu siguranță mulți se întreabă cum am putea include în diferențele dintre iPhone 13 și 13 Pro în ceea ce privește designul. Ei bine, deși în mare parte este adevărat că cele 2 modele au practic același aspect, trebuie să ținem cont de faptul că finisajele ambelor dispozitive sunt foarte diferite și ca acest lucru poate afecta utilizatorii.

Deși ambele dispozitive au designul all-screen care a fost prezent printre noi de la lansarea iPhone X, în plus, au, de asemenea, aceste cadre pătrate care le oferă un design mai sofisticat, deși, evident, este vorba de preferințele fiecărui utilizator. Cu toate acestea, există și o diferență în partea și finisajele din spate ale iPhone 13 și 13 Pro.

Partea din spate a iPhone 13 este construită cu aluminiu de calitate aerospațială, care îi oferă un designmult mai luminos. Cu toate acestea, în iPhone 13 Pro este prezent oțelu inoxidabil de grad chirurgical, cu o textură mată care oferă mai multă rezistență la frecare, ceea ce face ca, cu trecerea timpului și utilizarea dispozitivului, poți vedea cu greu zgârieturi pe suprafața sa, în timp ce pe iPhone 13 acestea vor fi mult mai vizibile. 

Care este cel mai bun? IPhone 13 sau iPhone 13 Pro? 

Ambele au performanțe remarcabile, durată lungă de viață a bateriei și finisajele lor sunt cele mai bune de pe piață. Acum, 13 Pro este mai scump, dar are un ecran de 120 Hz, care poate înclina balanța în special pentru utilizatorii gamerilor, iar camera sa are un teleobiectiv și mai multe instrumente decât modelul standard.

În ciuda dimensiunii sale mari (14.6 cm x 7.5 cm x 7.6 cm) și a afișajului de 6.1 inch, iPhone 13 Pro oferă o aderență excelentă. Cu toate acestea, este mai mic decât concurentul său. La fel ca 13 Pro Max, acesta dispune de un afișaj OLED HDR cu tehnologie de promovare pentru o experiență de vizionare foarte confortabilă. Acest sistem reglează rata de reîmprospătare a ecranului în timp real pentru a îmbunătăți fluiditatea și a păstra bateria smartphone-ului. În plus, are un procesor A15 Bionic puternic, care poate răspunde tuturor nevoilor utilizatorului. Și va susține viitoarele actualizări iOS timp de cel puțin 5 ani.

Dacă fotografiile de la distanță nu sunt decisive pentru tine și ești în căutarea unui iPhone cu un ecran de calitate excelentă pentru o utilizare mai comună, modelul 13 ar fi recomandat. Este un echipament complet pentru a îndeplini multe cerințe, iar prețul său este mai mic decât 13 Pro.

Este dificil să diferențiezi aceste două smartphone-uri, deoarece caracteristicile lor sunt foarte asemănătoare. Numai dimensiunea ecranului va face o diferență clară între cele două telefoane. Dacă preferi să utilizezi smartphone-ul cu o singură mână, iPhone 13 Pro ți se potrivește. Pentru utilizatorii care caută mai mult confort atunci când se joacă sau se uită la conținut video, 13 Pro Max este mai potrivit.