Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome din ultima vreme

Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome din ultima vreme

Chrome 87 nu este update-ul obişnuit al browser-ului care domină piaţa, ci aduce, conform Google, cel mai mare progres de performanţă din ultimii ani.

Google promite de luni bune că lucrează la îmbunătăţirea performanţei browser-ului Chrome, în special la optimizarea consumului de resurse, iar acum, cu sprijinul Microsoft, care foloseşte platforma Chromium pentru propriul browser, are mijloacele necesare de a îmbunătăţi semnificativ mai ales versiunea de Windows.

Prin prisma îmbunătăţirilor tehnice, în frunte cu prioritizarea tab-ului activ şi reducerea resurselor alocate celorlalte tab-uri, Google spune că a redus de până la 5 ori utilizarea procesorului, ceea ce ar duce la o creştere a autonomiei unui laptop cu o oră şi un sfert.

ADVERTISING

Chrome porneşte acum cu 25% mai repede şi încarcă paginile cu 7% mai rapid, ambele cu un consum mai mic de energie şi memorie de până acum - spune Google fără a oferi cifre şi în acest sens.

Îmbunătăţită a fost şi versiunea pentru Android, care ar trebui să încarce aproape imediat site-urile când se folosesc comenzile Back şi Forward, ce încarcă pagini deja vizitate, care există în cache.

New in Chrome 87: Camera PTZ, SW Range Requests, and more!

Nu doar pe partea tehnică s-a lucrat, ci şi la setul de facilităţi. Există acum o funcţie de căutare a tab-urilor, care ajută la localizarea unui anumit site deschis în browser atunci sunt foarte multe tab-uri active.

ADVERTISING

O noutate interesantă şi originală totodată este ceea ce Google numeşte Chrome Actions - comenzi simple în bara de adrese pentru diverse funcţii ale browser-ului.

Spre exemplu, în loc să caute funcţia de ştergere a istoricului în setările browser-ului, utilizatorul poate scrie “delete history” în bara de adrese şi dă enter.

Update-urile de Chrome se fac automat, însă pot fi şi forţate manual să se instaleze mai repede de la Help - About.

Tot azi Facebook lansează o aplicaţie de colaje, care reprezintă o testare a unui tip mai simplu de reţea socială


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇