DevTalks 2022 dă restart IT-ului din România. Peste 140 de prezentări și sesiuni dedicate specialiștilor IT din România

DevTalks 2022 dă restart IT-ului din România. Peste 140 de prezentări și sesiuni dedicate specialiștilor IT din România

Catalyst Solutions anunță o noua ediție a celei mai mari conferințe IT din România, DevTalks 2022, care va avea loc timp de trei zile, pe 8, 9 și 10 iunie la GlobalWorth Campus Hall din București. Comunitatea IT din România va avea șansa să participe în format fizic la eveniment, după doi ani de pandemie care au impus numeroase restricții asupra evenimentelor. Anul 2022 le oferă din nou oportunitatea pasionaților și experților IT să interacționeze față în față. Cei care își doresc să participe în format online vor avea acces pe platforma dedicată evenimentului la cele 15 scene marca DevTalks. Peste 40 de companii partenere susțin ediția din acest an.

„După doi ani de restricții, bucuria de a retrăi experiența completă a conferinței este enormă, nu doar pentru echipa din culisele evenimentului, ci mai ales pentru participanți și speakeri. Le simțim deja entuziasmul pentru revenirea în format fizic și lucrul acesta nu poate decât să ne dea și mai multă energie! Totuși, nu vom exclude formatul online care vine cu punctele sale forte. Cei care își doresc să participe online la eveniment, vor primi acces pe o platformă dedicată conferinței.” – Roxana Sluser, Project Manager, DevTalks. 

ADVERTISING

Evenimentul reunește o rețea de peste 8.000 de participanți pasionați de Web, Online Cloud Computing, Big Data, Future of Engineering, Mobile și Cybersecurity. În baza rezultatelor unui studiu publicat în luna iunie a anului 2021, pe plan național se numărau 220 000 de practicieni în industria IT. Raportat la acest număr, in cadrul evenimentului DevTalks vor fi prezenti peste 3.5% din piața totală a specialiștilor IT din România. 

Ediția de anul acesta, intituală „AI & Innovation. Humanity Reimagined", le aduce participanților șansa să participe la 149 de sesiuni ce vor fi susținute pe cele 15 scene dedicate, printre care: Main Stage, Java Stage, DevOps Stage, Mobile Stage și Future of Engineering Stage. 

Trei dintre cele mai atractive sesiuni vor fi:

  1. From Automation to Autonomy: AI driving the Future of Interactive Robotics” este o sesiune susținută de Sethu Vijayakumar, profesor în robotică la Universitatea Edinburgh din Londra și director în programare. Unul dintre cele mai valoroase proiecte ale lui Sethu Vijayakumar implică o colaborare cu NASA: pregătirea robotului humanoid, Valkyrie, pentru explorarea planetei Marte. Despre echilibrul dintre automatizare și autonomie va discuta Sethu Vijayakumar, folosind drept exemple explorarea automatizată în spațiu și în adâncurile oceanelor, mașini care se conduc fără intervenție umană, precum și smart cities.  
  2. The Where of Waste”, sesiunea susținută de dr. Michael Groves. Cu peste 20 de ani experiență în managementul mediului și în sustenabilitate, CEO al companiei de software, Topolytics, Michael Groves va aborda una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă umanitatea în prezent. Peste 60% din deșeuri sunt trimise către gropile de gunoi și mai mult de 61% din populația lumii nu are acces la o infrastructură de reciclare.
ADVERTISING

Problemele de gestionare ale deșeurilor duc către pierderi în economie, probleme sociale și riscuri majore pentru mediu. Dr. Michael Groves vine către publicul interesat cu noi metode și insights pentru regenerarea materialelor, susținerea investițiilor strategice și reducerea emisiilor de carbon, mulțumită platformei Topolytics' WasteMap®. 

  1. What is next in the wildwest of NFT's & Metaverse” va fi sesiunea susținută de Jan Scheele, CEO al centrului de consiliere în industria NFT-urilor, Bloqon. Companiile și toți cei care își doresc să afle mai multe despre evoluția blockchain din 2015 până în prezent, despre cum funcționează NFT-urile, DeFi și token-urile au acces la toate insight-urile pregătite de Jan Scheele în discurs. În timpul său liber, este „lider digital” la Formul Economic Mondial și membru al consiliului de administrație al Fundației Blockchain din Olanda. 
ADVERTISING

Ediția evenimentului de anul acesta nu ar fi posibilă fără sprijinul companiilor partenere: MassMutual Romania – Sponsor Principal. Stage Partners - Playtika, Luxoft Romania, Cognizant Softvision, Vodafone Romania, EPAM România, BCR, CrowdStrike România, ING Bank România, ELC Bucharest Digital Technology Center, METRO.digital, Academia Testării. Tech Area Partners - Booking Holdings, Raiffeisen Bank, Systematic, Verifone, Wolters Kluwer, Ubisoft România, Qualitest, iar Gold Partners vor fi 1&1 Internet Development, Accesa, Accenture, Amdaris, AdsWizz, Continental Automotive România, Cognyte, Cegeka, Cyber Smart Defence, DKV Euro Service România, Deloitte ERDC & Deloitte Digital, DB Global Technology, Endava, Emergn, Ericsson România, Edenred Digital Center, LSEG România, Electronic Arts România, Societe Generale Global Solution Center, R Systems Europe, Orange Services România, Ten Square Games, Wipro, Verumex. Tech Supporters - Brillio, Creatopy, OTP Bank, Unicredit. Parteneri logistici - Mindspace, Mobexpert, Aqua Carpatica, L’OR.

Mai multe detalii despre eveniment și lista completă a speakerilor sunt disponibile pe https://www.devtalks.ro/

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 15 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

• www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

• Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;

• DevTalks, eveniment care reunește 5.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data;

 • DevCon 2021, cea mai influentă conferință online dedicată profesioniștilor IT. Pe 3 și 4 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, Women in Tech și nu numai.

• Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;

• Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia