Cum i-a ajutat Kubernetes pe Sameday, Cars2Click și Token Financial Technologies să scaleze și optimizeze costuri

Zitec organizează pe 21 martie 2023, la sediul Zitec din București, evenimentul “Cum te ajută Kubernetes să-ți crești afacerea și să optimizezi costurile”, dedicat comunității de DevOps, în parteneriat cu Sameday, Token Financial Technologies și Cars2Click.

Evenimentul adresează subiecte de interes, cu accent pe cele mai eficiente strategii, tehnologii și instrumente care ajută echipele de dezvoltare, SysAdmin și DevOps să livreze aplicații software stabile, scalabile și de succes. 

Mihail Mușat, DevOps Director în cadrul Zitec, va modera evenimentul și discuțiile cu speakerii, reprezentanți ai unor companii recunoscute care au beneficiat de tehnologia Kubernetes: Dragoș Bărbulescu (Chief Technology Officer la Sameday), George Ivan (Senior Product Manager la Token Financial Technologies), Radu Chițu (IT Business Development Director la Cars2Click), precum și cu responsabilii de implementarea tehnologiei Marius Bălteanu (Chief Information Officer & Partner la Zitec) și Daniel Chiricheș (DevOps Engineering Manager la Zitec). 

Graphical user interface, text  Description automatically generated

Speakerii vor expune exemple concrete despre cum practicile și tehnologiile DevOps au ajutat companiile Sameday, Token Financial Technologies și Cars2Click să-și eficientizeze procesele de dezvoltare și scalare a aplicațiilor, precum și să reducă costurile în companie. 

ADVERTISING

Evenimentul “Cum te ajută Kubernetes să-ți crești afacerea și să optimizezi costurile” va avea loc pe 21 martie la sediul Zitec din București. Participarea este gratuită, fiind necesară înscrierea pe pagina evenimentului

Pe lângă studiile de caz prezentate și posibilitățile de networking, participanții vor obține șansa de a se alătura atelierelor de lucru organizate de Zitec în următoarele luni: 

  • workshopuri B2B 1-1, în timpul cărora specialiștii Zitec vor aprofunda aspecte practice legate de aplicațiile și practicile DevOps ale fiecărei companii participante. Aceste ateliere de lucru personalizate vor avea loc la sediul Zitec sau al companiei beneficiare și se vor axa pe use case-uri specifice, adaptate stack-ului tehnologic al fiecărei companii în parte, complexității infrastructurii, gradului de automatizare ș.a.m.d.
  • 3 workshopuri tehnice ce vizează o analiză aprofundată a soluțiilor tehnice din studiile de caz prezentate în timpul evenimentului din 21 martie.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nevoia de servicii de DevOps pe piața din România 

Zitec a avut în focus în 2022 dezvoltarea liniei de business DevOps pe fondul cererii tot mai mari de servicii de automatizări cloud și DevOps, modernizări și migrări cloud, dar și a celor de strategie și consultanță cloud și DevOps. În mai 2022, Mihail Mușat s-a alăturat echipei în funcția de Director al liniei de business, cu misiunea de a continua să accelereze creșterea acestui segment de tehnologie în cadrul companiei. 

Inițiativa evenimentului este, și ea, o consecință a interesului tot mai crescut pentru tehnologia Kubernetes în industria de profil, precum și o oportunitate de a exemplifica la cald o serie de proiecte implementate cu succes de Zitec într-un timp foarte scurt folosind această tehnologie. 

În 2022, Zitec a înregistrat o creștere de 97% YoY a veniturilor generate de linia de business DevOps, care numără în prezent 17 clienți la nivel național și internațional, printre care Sameday, Flanco, COERA, Token Financial Technologies, TechCon, Decathlon, 7Card sau Cars2Click. În consecință, echipa a crescut cu peste 50% iar competențele tehnice ale membrilor echipei au fost recunoscute printr-o serie de 7 noi certificări pe Google Cloud Platform și Kubernetes.

ADVERTISING

Ce sunt serviciile DevOps și ce beneficii aduc companiilor 

Odată cu avansul transformării digitale, companiile sunt nevoite să-și accelereze permanent capacitatea de a livra aplicații software de succes pentru a-și menține avantajul competitiv. Dezvoltarea aplicațiilor nu se finalizează odată cu o primă versiune; monitorizarea infrastructurii, îmbunătățirile continue și optimizările de performanță trebuie abordate constant pentru a evita întreruperile și a oferi o experiență optimă utilizatorilor. 

Serviciile DevOps aduc o serie de avantaje strategice companiilor care le implementează, printre care:

  • Gestionarea mai eficientă a sistemelor complexe sau aflate în schimbare, precum și creșterea scalabilității și a fiabilității oricărei infrastructuri prin utilizarea tehologiilor de tip container (Docker, Kubernetes) sau a platformelor cloud;
  • Agilitate crescută prin accentul pus pe automatizare în procesul de dezvoltare, testare și implementare de software;
  • Reducerea costurilor, care vine în special din optimizarea utilizării resurselor, un flux de lucru mai eficient, reducerea erorilor umane și automatizări.

Ce rezultate au adus serviciile DevOps pentru clienții Zitec 

Implementarea unor practici DevOps a adus multiple beneficii pentru clienții Zitec, cum ar fi:

  • Sameday a livrat peste 3,6 milioane de comenzi către o rețea de 3650 de lockere în timpul campaniei de Black Friday 2022, reducând în același timp costul infrastructurii de dezvoltare cu 40% și realizând 39 de release-uri în doar o lună;
  • Token Financial Technologies, companie fintech recent intrată pe piața românească, a redus timpul de lansare pe piață și a obținut conformitatea PCI DSS prin intermediul unei platforme de plăți sigure și scalabile, dezvoltată de Zitec în mai puțin de 9 luni;
  • Cars2Click, companie suedeză specializată în comerț auto online, a îmbunătățit scalabilitatea platformei sale de AI și Big Data, ajungând la o ingestie de circa 5 milioane de anunțuri pe zi în mai puțin de 30 de minute, ceea ce a îmbunătățit gestionarea datelor și a optimizat costurile.

Despre Zitec

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializat în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificate Google Cloud Premier Partner, Microsoft Solution Partner - Digital & App Innovation, Microsoft Advanced Specialization - Infrastructure Migration to Azure, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner. În plus, compania este certificată ISO:9001, ISO:27001, CREST și atestată de către DNSC drept Auditor de securitate NIS.

Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.