Ce telefoane sunt rezistente la apă

Ce telefoane sunt rezistente la apă

În ultima perioadă, o tendință în creștere pe piața dispozitivelor moderne o reprezintă telefoanele mobile rezistente la apă. Este bine cunoscut faptul că oamenii vor să rămână conectați indiferent de locul în care se află sau activitățile pe care le întreprind. În plus, mulți își doresc să imortalizeze orice moment și să filmeze fiecare experiență, fie că este vorba de ieșiri în natură precum drumeții, alpinism, navigare ori sporturi nautice. Prin urmare, sunt indicate gadget-urile ce pot rezista fără probleme la o plonjare accidentală în piscină sau înregistrarea primei sesiuni de snorkeling. Dacă te numeri printre cei care își iau telefoanele cu ei oriunde merg, vezi mai departe ce smartphone-uri rezistente la apă este indicat să alegi.

ADVERTISING

Cum recunoști telefoanele rezistente la apă

Dacă îți dorești un dispozitiv waterproof, ia în considerare standardul IP – Ingress Protection, adică protecția la infiltrare. Acesta definește eficiența etanșării telefonului împotriva pătrunderii prafului și a umidității. Există două cifre care alcătuiesc acest raiting. Prima face referire la praf, iar maximul este de 6, care înseamnă protecție totală. A doua cifră indică eficiența împotriva pătrunderii apei sub diferite forme, 8 fiind cel mai înalt nivel. Dacă această valoare este mai mică de 7, înseamnă că dispozitivul poate face față stropilor, dar nu și scufundărilor în apă.

ADVERTISING

Ce telefoane sunt rezistente la apă

Atunci când vrei să-ți achiziționezi un smartphone care să fie rezistent la apă este important să iei în calcul marcajul IP. Totuși, ai grijă la fiecare raiting întrucât unele pot face referire doar la protecția împotriva picăturilor sau stropirii cu apă a dispozitivului. Protecția maximă, IP68, este cea care garantează o etanșeizare completă la praf și o rezistență înaltă, de aproape 30 de minute, în apa care depășește un metru adâncime. Iată câteva dintre cele mai rezistente produse:

Samsung Galaxy S21+

Performanța telefoanelor mobile Samsung este de necontestat când vine vorba de protecția waterproof. Modelul Galaxy S21+ se numără printre variantele de top, cu caracteristici extraordinare și protecție nominală IP68. Dispozitivul beneficiază de cel mai rapid cip din seria Galaxy, fiind puternic, inteligent și suficient de rapid pentru a ține pasul cu tine.

ADVERTISING

Samsung Galaxy S20 FE

Dacă vrei să scapi de frica de apă atunci când ai telefonul cu tine, ia în considerare folosirea unui dispozitiv Samsung Galaxy S20 FE. Acesta prezintă standardul IP68 și rezistă la o adâncime de 1.5 metri, pentru aproximativ 30 de minute. Cu siguranță îți va fi de folos pentru fotografiere subacvatică sau alte aventuri inedite. Bineînțeles, ai și alte opțiuni Samsung, cum ar fi modelele Galaxy S7 Edge, Galaxy S9 Plus, Galaxy S20 Ultra sau Galaxy S20+.

Huawei P30 PRO

Există mai multe modele Huawei rezistente la apă, însă varianta P30 PRO se regăsește printre cele mai bune. Telefonul oferă protecție maximă la stropi, praf și apă.

Gama iPhone 12

Toate smartphone-urile din seria iPhone 12 au o rezistență foarte bună la apă. Apple a adus îmbunătățiri semnificative la acest capitol, astfel că fiecare model poate să fie utilizat sub apă timp de cel mult 30 de minute, la o adâncime de până la 6 metri.

iPhone XS Max

Standardul de protecție este IP68, iar telefonul poate fi utilizat și în apă la o adâncime de peste 2 metri, aproape o jumătate de oră.  Dispozitivul are o carcasă  din sticlă deosebit de rezistentă la zgârieturi și rama laterală din aluminiu, ca să poată face față șocurilor.

iHunt S60 Discovery PRO

Pentru că este un telefon rezistent la apă, șocuri și praf, acesta poate fi folosit în fiecare zi, chiar și în cele mai dificile medii. Cu certificare IP68, iHunt S60 Discovery PRO te poate ajuta să te bucuri de o experiență completă în orice condiții.

Pe lângă faptul că te poți scufunda cu ele în apă fără probleme, aceste modele de smartphone-uri oferă și alte caracteristici spectaculoase. Evaluează-ți cu atenție nevoile și preferințele și alege un telefon inteligent cât mai interesant și adaptat bugetului tău. În mod sigur, oferta este foarte bogată!