Bill Gates prevestește moartea Amazon sau Google Search: Asta va fi marea lovitură!

Bill Gates prevestește moartea Amazon sau Google Search: Asta va fi marea lovitură!

Bill Gates este convins că cei care vor reuși să lanseze primii un asistent personal AI vor impacta lumea într-un mod atât de puternic încât vor avea un avantaj colosal în fața competitorilor.

Fondatorul Microsoft crede că o astfel de tehnologie va schimba radical comportamentul utilizatorilor și asta ar putea ucide complet Google Search sau Amazon, în forma pe care o cunoaștem acum, potrivit CNBC.

Un asistent personal cu inteligență artificială, așa cum îl imaginează Bill Gates, va putea face diverse activități pe care i le cere utilizatorul. Astfel, oamenii nu vor mai avea nevoie să folosească motoarele de căutare pe Internet sau să facă cumpărături pe Amazon.

ADVERTISING

„Asta va fi marea lovitură, cine câștigă cursa pentru asistentul personal, pentru că nu va mai trebui să intri niciodată pe un motor de căutare, nu va mai trebui niciodată să accesezi site-uri de productivitate, nu va mai trebui niciodată să intri pe Amazon”, a spus Gates, la o dezbatere pe subiectul inteligenței artificiale organizată de Goldman Sachs și SV Angel.

El crede că acest asistent AI va fi capabil să înțeleagă nevoile și obiceiurile utilizatorului și îl va ajuta „să citească lucrurile pe care nu ai timp să le citești”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât despre cine va câștiga cursa, fondatorul Microsoft crede că șansele sunt 50/50 între un start-up și actualii giganți din domeniul tehnologiei.

„Aș fi dezamăgit dacă Microsoft nu ar fi în cursă. Dar sunt impresionat de câteva start-up-uri, cum ar fi Inflection”, a spus el, făcând referire la Inflection.AI, cofondat de fostul director executiv al DeepMind, Mustafa Suleyman.

Gates este convins că inteligența artificială va accelera inovația și va ajuta la crearea unei noi generații de medicamente și tratamente pentru boli care acum sunt incurabile.

ADVERTISING

De exemplu, Gates crede că suntem tot mai aproape de găsirea unui tratament pentru Alzheimer.

Cât despre dezbaterea privind schimbarea pieței muncii, Bill Gates crede că roboții umanoizi vor afecta pe viitor atât joburile „gulerelor albe”, cât și pe ale clasei muncitoare.

„Doar că pe măsură ce inventăm acești roboți să ne asigurăm că nu vor dezvolta şi ei Alzheimer”, a avertizat amuzat fondatorul Microsoft.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇