12 motive pentru a vă construi site-ul web cu WordPress

12 motive pentru a vă construi site-ul web cu WordPress

Construirea unui site web nu a fost niciodată mai ușoară datorită sistemelor moderne de management a conținutului (CMS). Folosind platforma potrivită, veți avea acces la funcționalități care pot face procesul mult mai simplu dar trebuie spus că există o mulțime de CMS-uri dintre care să alegeți, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Majoritatea utilizatorilor aleg WordPress care este de departe cea mai populară platformă de site-uri web din lume. În continuare vă vom prezenta cele mai interesante motive pentru a vă construi site-ul web pe WordPress.

Este un software open-source

Termenul de software open-source este folosit mult de dezvoltatori însă s-ar putea să nu vă spună prea multe. În scopuri practice, înseamnă doua lucruri:

  • Platforma este gratuită
  • - Software-ul open-source este gratuit ceea ce înseamnă că il puteți utiliza pentru orice tip de proiect doriți, fie el comercial sau de altă natură.
  • Îl puteți personaliza cum doriti
  • - Cu WordPress, puteți interveni în codul CMS-ului și puteți schimba aproape orice aspect al acestuia.

Natura open-source a WordPress este unul dintre motivele principale pentru care există o comunitate mare de dezvoltatori care creează noi instrumente pentru acesta.

ADVERTISING

Exista milioane de site-uri web iar WordPress este utilizat de peste 43% dintre ele. În fiecare zi, sute de site-uri noi care folosesc WordPress sunt publicate online.

Cu o bază de utilizatori atât de masivă puteți fi sigur că dezvoltatorii WordPress nu se vor opri curând. Alegerea acestui CMS vă asigură că veți avea întotdeauna acces la actualizări care vă fac site-ul mai sigur și îi adăugați noi funcții. Există peste 59.000 de plugin-uri pe care le puteți accesa gratuit la WordPress.org.

Puteți folosi WordPress pentru orice tip de proiect

Modul în care este construit acest CMS inseamna că il puteți utiliza pentru tot felul de proiecte. Puteți folosi WordPress pentru a vă dezvolta afacerea, pentru a construi săli de clasă virtuale, pentru a crea forumuri, pentru a rula platforme de social media sau pentru a dezvolta aproape orice alt tip de proiect pe care vi-l puteți imagina. Daca dețineți o afacere mică, puteți chiar să creați un magazin online cu WordPress și pluginul WooCommerce.

Utilizarea WordPress este simplă

WordPress este relativ ușor de utilizat chiar dacă nu ați mai avut de-a face cu un CMS sau nu ați creat niciodată site-uri web. Pentru a începe, tot ce trebuie să faceți este să selectați o temă, poate să instalați un plugin sau două pentru a extinde functionalitățile de bază și apoi să treceții direct la crearea de pagini și conținut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Una din caracteristicile interesante ale WordPress este că există întotdeauna mai multe moduri în care puteți personaliza platforma. Odata ce ați inteles cum funcționează, puteți începe să implementați functionalități mai avansate pentru a obține control deplin asupra modului in care arată site-ul dvs.

Există o comunitate WordPress uriașă

Am vorbit deja despre cât de popular este WordPress în cifre dar merită menționat și faptul că există o comunitate mare de utilizatori care folosesc platforma (și nu doar dezvoltatori).

WordPress organizează evenimente (WordCamps) la nivel mondial în care vă puteți înscrie pentru a socializa cu alți entuziaști WordPress și să ascultați unii dintre cei mai experimentați oameni în domeniu.

Există mii de comunități online construite în jurul WordPress. Acest lucru înseamnă că dacă aveți o intrebare cu privire la orice aspect al utilizarii CMS-ului, veți avea o mulțime de oameni la care vă puteți adresa pentru răspunsuri.

WordPress vă permite să vă scalați site-ul web

Unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale rulării unui site web este scalarea acestuia. Cu cât publicați mai mult conținut și cu are mai mult trafic, cu atât este mai mare presiunea asupra CMS-ului dvs.

ADVERTISING

Alegerea unei gazde web de calitate - hostx.ro ar fi o propunere interesantă- este cheia pentru scalabilitatea site-ului dvs. și pentru a vă asigura că acesta rămâne rapid. WordPress este utilizat de unele dintre cele mai populare site-uri de pe web ceea ce reprezintă o confirmarea a posibilităților.

Temele și pluginurile vă oferă control total asupra site-ului dumneavoastră web

Dacă sunteți novice in domeniul WordPress este posibil să nu fiți familiarizat cu conceptul de pluginuri și teme:

  • Teme
  • - sunt șabloane grafice pe care le puteți utiliza pe site-ul dvs. web pentru a modifica designul său de bază.
  • Pluginuri
  • - adaugă noi caracteristici și functionalități site-ului dvs.

Dupa cum am menționat anterior, există mii de pluginuri și teme (atat gratuite, cât și premium) disponibile pentru WordPress.

Site-urile WordPress sunt ușor de întreținut

Un lucru de care s-ar putea sa nu fiți conștient dacă nu ați creat niciodată un site web este că necesită muncă de intreținere. Cu WordPressîn special, trebuie să fii la curent cu următoarele:

  • Actualizarea CMS-ului pe măsură ce apar versiuni noi
  • Actualizarea pluginurilor și temelor ori de câte ori este nevoie
  • Gestionarea comentariilor site-ului dvs. (daca alegeți să le activați)
  • Asigurarea faptului ca site-ul dvs. este complet optimizat și sigur
  • Faceți copii de rezervă ale site-ului dvs. cât mai des

În practică, niciuna dintre aceste sarcini nu ar trebui să vă ocupe prea mult timp individual. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți timp, puteți opta oricând pentru un serviciu de găzduire web optimizată pentru WordPress.

Planurile de găzduire gestionate se bucură de popularitate deoarece furnizorul dvs. se va ocupa de o mulțime de sarcini de intreținere pentru dvs. Aceasta înseamnă că aveți mai mult timp să vă concentrati pe dezvoltarea site-ului dvs., în loc sa va faceți griji pentru a vă asigura că funcționeaza fără probleme.

Vă puteți optimiza site-ul web pentru motoarele de căutare

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) vă asigură că site-ul dvs. primește trafic cat mai mult din Google, Bing etc.

Există o multime de etape pe care le puteți parcurge pentru a lucra la creșterea performantelor SEO. Cu toate acestea, în funcție de platforma pe care o utilizați, optimizarea conținutului pentru rezultatele motoarelor de căutare poate fi simplă sau o luptă dificilă.

Cu WordPress, aveți acces la o mulțime de plugin-uri SEO puternice, cum ar fi Yoast SEO, All in One SEO Pack, The SEO Framework și multe altele.

WordPress ia în serios securitatea

Niciun CMS sau website nu este 100% sigur. Amenințări de securitate noi apar mereu asa ca este esențial să folosiți o platformă care să ia în serios securitatea online.

Cel mai bun lucru pe care il puteți face este să vă asigurați că WordPress este intotdeauna actualizat - atât core-ul cât și orice componente suplimentare pe care le utilizați (cum ar fi teme și pluginuri).

Există o mulțime de pași suplimentari pe care ii puteți face și pentru a vă securiza website-ul, inclusiv utilizarea parolelor puternice și implementarea autentificării cu doi factori (2FA).

Sunteți proprietarul site-ului dumneavoastră și al conținutului acestuia

WordPress este ceea ce se numește un CMS „auto-gazduit”. Aceasta înseamnă că puteți lua software-ul și il puteți configura pe orice server pe care doriți să îl utilizați pentru site-ul dvs.

Avantajul acestei abordări este că nu sunteți legat de o singură platformă de gazduire. Cu o platformă gazduită, furnizorul vă poate suspenda oricând contul dintr-un motiv sau altul.

Cu WordPress, pe de altă parte, puteți schimba gazda web în orice moment. De asemenea, puteți face orice modificări dorite in CMS și aveți proprietatea deplină asupra intregului conținut pe care il creați.

Este cea mai bună opțiune existentă pentru blogging

Inițial, WordPress a fost construit pentru blogging ceea ce inseamnă că puteți publica cu ușurință conținut nou, să îl gestionați, să urmariți comentariile, să vă formatați textul și multe altele.

In ciuda „vârstei” sale, WordPress continuă să inoveze. Editorul WordPress a fost dezvoltat continuu astfel că acum puteți avea control deplin asupra aspectului paginii și postărilor.

WordPress oferă un sistem de taxonomie excelent care vă permite sa clasificați biblioteci mari de conținut. Folosind WordPress, păstrarea organizața a tuturor postărilor de pe blog nu va fi o problemă.

Gestionarea simplă a conținutului

WordPress are multe de oferit. În zilele noastre, WordPress este utilizat peste 43% din website-urile online și continuă să atragă noi utilizatori. Cu toate acestea, WordPress are multe de oferit si dacă aveți deja experiență în construirea de site-uri web. Este complet personalizabil iar numeroasele plugin-uri și teme vă permit să construiti aproape orice tip de site web doriți.