Sărbătoarea de Florii la Muzeul Satului

floriile-2022-scaled-e1648677213807

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022,  la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.

Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” oferă publicului vizitator întâlnirea cu meşterii populari și artiști. Copiii vor putea participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor, iar adulții vor avea șansa să învețe de la meșteri brutari renumiți tainele preparării unor delicioase plăcinte cu pește sau a plăcintelor lui Lazăr și de asemenea, o rețetă de cozonac de post. 

ADVERTISING

Anul acesta, după Sfânta Liturghie, oficiată la Biserica Turea  din  Satul Nou  de către Protosinghel Hrisant, de la Mănăstirea Radu Vodă din  Bucureştivom asculta un concert de pricesne, susținut de artiștii Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare din județul Neamţ. Nu vor lipsi momentele artistice susținute la Scena Dumitra de Ansamblurile Nemțișorul, Floare de colț și Floricică de la munte (jud. Neamț), Grupul Folcloric Fluierașii de la Dobrotești   (jud. Teleorman), Ansamblul folcloric Gorjeanca (Târgu Jiu, Gorj), Florin Ologeanu, (jud. Teleorman), Florin Pârlan (jud.Teleorman), Gheorghița Nicolae (jud. Olt), Narcisa Băleanu (jud. Mehedinți).  

ADVERTISING

De asemenea, în cele două zile, pe aleile muzeului va avea loc Târgul de Florii, de unde veți putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, dar și produse gastronomice specifice acestei perioade.