Nimic fără izolații! Ce neglijează românii în sezonul rece

Nimic fără izolații! Ce neglijează românii în sezonul rece

Persoanele care locuiesc la casă sunt singurele responsabile de câtă energie consumă iarna și ce nivel de confort termic resimt. De multe ori, însă, acestea eșuează în a păstra un nivel rezonabil al facturilor, precum și în a resimți o căldură plăcută în orice încăpere. Acest articol reamintește că, fără izolații de calitate și aplicate cu profesionalism, sursele de încălzire vor face risipă și vor eșua în a crea un mediu plăcut.

Sunt firme de izolații cu spumă poliuretanică destul de căutate în ultimul timp, pentru capacitatea lor de a aplica izolații termice performante și durabile pe suprafețele imobilelor aflate în construcție sau pe cele unde renovarea se realizează în profunzime. De ce au ele succes astăzi mai mult ca ieri? Deoarece proprietarii de case se informează înainte, discută între ei, află ce material izolator e mai bun și în ce condiții.

ADVERTISING

Evoluția în izolații nu trebuie neglijată

Tehnologia superioară devine mai ușor accesibilă inclusiv în domeniul materialelor de construcții, incluzând aici domeniul izolațiilor casei: izolații termice, hidroizolații și poate și izolații fonice.

Spuma poliuretanică cu celulă închisă este o variantă deosebit de densă a spumei izolatoare, caracterizată prin capacitatea de neegalat în izolarea termică și în hidroizolație, poate și în cea fonică – se comportă ca o veritabilă barieră termică, dar și contra umezelii și zgomotului. Iată în ce constă evoluția în izolații!

ADVERTISING

Știind toate acestea, a aplica în continuare alte izolații sau a le menține pe cele vechi nu e deloc o afacere bună, ci mai degrabă o neglijență pe care românii o vor plăti. Cum o vor plăti? Prin facturile mari la energie (la energie electrică, la gazele naturale) sosite pe timpul iernii. După ce că piața de energie înregistrează fluctuații și anomalii, o risipă e tot ce mai lipsea românilor!

Fiecare centimetru pătrat este bine izolat

Izolația proastă a casei creează punți termice care zădărnicesc efortul centralei termice, a aparatelor electrice de încălzit sau a sobei. Căldura obținută cu mare consum se risipește pe acolo pe unde izolația din plăci de vată nu a putut fi unită, acolo unde izolația s-a tasat sau a fost compromisă. Cu spuma poliuretanică aplicată corect de companii de izolații, risipa încetează și, mai mult, temperatura se egalizează cam în toată casa.

ADVERTISING

Odată întărită, spuma aplicată nu se tasează, nu se rupe ori fărâmițează. Straturile succesive aplicate sub unghiul corect și la temperatura optimă face ca fiecare centimetru pătrat de suprafață să fie acoperit cu aceeași grosime de spumă la aceeași densitate. O reușită imposibilă în cazul altor izolații!

Iată, pe larg, motivul pentru care românii cu adevărat preocupați de buzunarul și confortul lor pe timpul iernii (și, extins, în sezonul rece) apelează la firme izolații cu spumă poliuretanică. Un exemplu este Isoterm, o companie care numai cu asta se ocupă și care se compune din meseriași care mânuiesc cu pricepere aparatele speciale care produc o spumă poliuretanică de calitate – cei doi compuși chimici fiind obținuți de la producători lideri globali în segmentul lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇