Franța este inamicul principal al șantajului nuclear pe care Moscova ar dori să-l folosească pentru a „finlandiza” Europa prin teroare nucleară și acesta este un motiv pentru care atacul Rusiei, sincron cu acela a lui George Simion, este la adresa Parisului.
Marți, George Simion a anunțat că va contesta alegerile prezidențiale, aducând în discuție presupusa imixtiune a Franței în alegeri, o narațiune folosită și de șeful Telegram, ceea ce arată coordonarea – strategică sau spontană, nu putem ști, în orice caz alinierea dintre Simion și Moscova în ceea ce privește luarea Franței drept țintă. Să ne amintim doar că interviul dat de Simion unei televiziuni franceze, înainte de scrutinul prezidențial, a reprezentat un atac fără precedent la adresa Franței, acuzată de implicare în politica de la București, de pierdere a valorilor creștine, în timp ce președintele Macron a fost numit de Simion chiar dictator, spre stupoarea jurnaliștilor francezi.
Dictatorul rus este un dușman existențial al Europei și chiar al restului lumii, din cauza alianței sale cu China, țări care nu visează decât să elimine influența occidentală și să conducă planeta. Democrațiile occidentale sunt într-un mare pericol, iar orice vot care le întărește — fie ele fragile sau chiar contestabile — este binevenit. Așadar, mulțumiri românilor, spune Thierry Wolton, autorul unor volume de cercetare de referință asupra KGB-ului și Rusiei și al unei monumentale trilogii despre comunism, apărute în limba română la Editura Humanitas.
- Liderii europeni îl felicită pe Nicușor Dan. Cu președintele Macron a vorbit la telefon
- România a rezistat. Astfel, a contribuit în mod semnificativ la securitatea Europei Interviu
După ce se declarase pesimist înainte de alegerile de la București și deplângea faptul că România încă suferă din cauza confiscărilor produse în 1989, prin care vechiul sistem comunist a reușit să infiltreze tânăra democrație, Thierry Wolton mi-a trimis un scurt mesaj, după victoria lui Nicușor Dan: "România e dovada că răul nu e mereu o certitudine, așa cum, pesimist, sunt înclinat să cred".
În interviul acordat spotmedia.ro, istoricul francez comentează miza alegerii pe care românii au făcut-o la scrutinul prezidențial, evitând o eventuală îndepărtare de Europa și, astfel, o cădere în sfera de influență a Rusiei.
Ce a reușit România la alegerile prezidențiale, ce a fost în joc și care sunt consecințele? Ma uit nu doar la România, ci și la UE și Rusia.
Prin acest vot, românii au ales Europa, nu neapărat din convingere, ci de teamă față de ceea ce ar putea deveni o Românie divorțată de Bruxelles, așa cum își dorea extrema dreaptă, la fel ca toate partidele de acest tip din Europa.
Rusia împinge în această direcție prin toate mijloacele de influență de care dispune, deoarece slăbirea Europei este un obiectiv esențial pentru a putea domina bătrânul continent, nu prin arme, ci prin influență. Orice țară (Ungaria, Slovacia) sau partid (precum AfD, FN, extremele drepte din Italia, Anglia etc.) care merge în această direcție este un aliat obiectiv al Moscovei.
Rezistând acestor sirene, în ciuda tuturor presiunilor și manipulărilor exercitate, România a dat un exemplu de rezistență de care poporul român poate fi mândru. Acest lucru întărește Europa, care are mare nevoie de sprijin în fața Moscovei, într-un moment în care se joacă viitorul Ucrainei, în eventualitatea în care Trump și Putin s-ar înțelege pe seama ei — deși această perspectivă se îndepărtează din cauza pretențiilor Rusiei.
Atacul cel mai puternic al candidatului extremist a fost la adresa Franței, așa cum, de altfel, face și Rusia. Care este aici miza, de ce Franța și la ce să ne așteptăm din partea Rusiei, în ceea ce privește războiul hibrid?
Faptul că Franța este o țintă principală se datorează în primul rând statutului său nuclear. Este singura putere europeană „dotată”, cum se spune, deci inamicul principal al șantajului nuclear pe care Moscova ar dori să-l folosească pentru a „finlandiza” Europa prin teroare nucleară.
În plus, Macron se bucură de o bună reputație pe plan internațional - spre deosebire de situația din Franța, dar nimeni nu este profet în țara lui. Puterea considerabilă de care dispune în politica externă, grație Constituției, îi oferă o mare libertate de acțiune, libertate de care ceilalți lideri europeni — adesea supuși controlului parlamentelor lor — nu beneficiază. Acest lucru îi permite să reacționeze rapid și, astfel, să dea tonul în Europa în fața Moscovei.
În cele din urmă, el a înțeles - târziu, e adevărat, să ne amintim discuțiile sale cu Putin înainte de invazia din februarie 2022- că dictatorul rus este un dușman existențial al Europei și chiar al restului lumii, din cauza alianței sale cu China.
Aceste două țări nu visează decât să elimine influența occidentală și să conducă planeta. Nu este vorba de paranoia din partea mea, pentru că o afirmă deschis, dar refuzăm să acceptăm acest lucru din naivitate și oportunism, având în vedere ceea ce reprezintă Republica Populară Chineză în comerțul mondial.
Democrațiile occidentale sunt într-un mare pericol, iar orice vot care le întărește — fie ele fragile sau chiar contestabile — este binevenit. Așadar, mulțumiri românilor.