Baie mică și îngustă: 5 ponturi pentru a o face să pară mai spațioasă

Baie mică și îngustă: 5 ponturi pentru a o face să pară mai spațioasă

Băile mici suferă adesea prin prisma dimensiunilor la nivel de amenajare, deoarece soluțiile sunt destul de greu de găsit. Există totuși câteva detalii care pot contura mai bine spațiul și care pot oferi senzația că acesta este mai mare.

Folosește oglinzi de baie

Oglinzile de baie sunt o soluție deosebit de estetică la nivel de amenajare, dar și una utilă, deoarece baia este locul în care au loc toate procesele de igienă. Avem nevoie de oglinzile de baie pentru a ne aranja, pentru a ne farda sau pentru a ne analiza corpul.

Oglinzile de baie însă au și un rol definitoriu în ceea ce privește amenajarea sub aspectul îmbunătățirii senzației de spațiu. Oglinzile reflectă lumina și imaginea și atunci acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare. Este de preferat ca oglinda să fie poziționată cu fața spre un perete alb sau placat cu ceramică, tocmai pentru a crea impresia unui spațiu mărit. 

ADVERTISING

Plachează pereții cu piatră naturală deschisă la culoare

Piatra naturală și în general placajele ceramice deschise la culoare au proprietatea de a reflecta lumina și a face spațiul să pară mai mare. De aceea, de cele mai multe ori aceste tipuri de amenajări sunt folosite și în cazul stilului minimalist, tocmai pentru a scoate în evidență organizarea și lărgimea spațiului.

Marmura și travertinul sunt printre cele mai bune alegeri de materiale cu care poți acoperi suprafața peretelui, însă dacă vrei să păstrezi amenajarea într-un buget mai mic atunci chiar și vopseaua lavabilă te poate ajuta.

Realizează o pardoseală monocromă

Una dintre greșelile care determină senzația de spațiu mic sau îngust este realizarea pardoselilor prea încărcate cu elemente decorative. Astfel, pardoselile în culori multiple sau care sunt acoperite cu foarte multe covoare au tendința să îngusteze spațiul, în vreme ce pardoselile în culori deschise, albe, bej sau într-o singură nuanță, vor crea impresia unui spațiu organizat, continuu și foarte amplu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Folosește corpuri de mobilier suspendate

Băile vechi și corpurile de mobilier aferente acestora presupuneau utilizarea spațiului de pardoseală pentru sprijinirea diferitelor articole de baie. În prezent însă, pentru o baie îngustă și mică soluția este să folosești elemente de mobilier și utilare suspendate, astfel încât spațiul să fie eficientizat.

În acest fel vei vedea că baia ta va părea mai spațioasă, dar și mai ușor de curățat și de organizat, tocmai prin prisma faptului că vei avea mai mult loc. Vasele de toaletă, lavoarele sau dispenserele de baie sunt cele mai eficiente soluții de mobilare și utilare a băilor, indiferent de tipul și de dimensiunea acestora. 

ADVERTISING

Alege o cabină de duș în loc de cadă

Cada este un element cu adevărat confortabil în orice baie, însă atunci când spațiul este prea mic poți opta pentru o cabină de duș. Cabinele de duș moderne îți oferă o multitudine de posibilități din care poți să alegi, atât la nivel de formă și design cât și la nivel de funcționalitate. 

Unele cabine de duș, cum ar fi cele de tip walk-in, nu necesită integrarea pereților despărțitori, iar acest lucru te ajută foarte mult la nivel de economisire și utilizare a spațiului. Chiar și o cabină de duș cu pereți despărțitori este o soluție potrivită de amenajare, deoarece aceasta ocupă puțin loc și poate fi dispusă atât pe pereți pe lungime, cât și pe zonele de colț. 


Amenajarea băilor mici nu mai este în prezent o problemă, deoarece există soluții pentru fiecare tip de spațiu în parte. De la o oglindă bine plasată până la cabine de duș, tot ce trebuie să faci este să te documentezi și să alegi soluțiile potrivite pentru tine, astfel încât amenajarea spațiului să îți ofere cât mai mult confort.