Alege așa cum trebuie cuptorul tău încorporabil!

spot

Într-o bucătărie, un cuptor ocupă un loc foarte important. Și este cel care îți poate simplifica uneori viața, datorită numeroaselor funcționalități. 

Fie că vorbim despre o alegere estetică, fie că vorbim despre o alegere practică, un cuptor încorporabil este un model de cuptor care câștigă din ce în ce mai mult teren în bucătăriile echipate.

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi și tu aceste modele de cuptoare?

Cuptoarele încorporabile sunt cele care se pot integra foarte bine într-o nișă sub blatul de lucru sau lângă mașina de spălat vase sau alte electrocasnice încorporabile precum frigidere

ADVERTISING

Se vor adapta astfel de minune încăperii și vor crea o armonie perfectă cu restul mobilierului sau al stilului pe care l-ai ales.

Care sunt dimensiunile pe care trebuie să le alegi?

Cuptoarele încoporabile, la fel ca și modelele de plite, pot să aibă modele diferite. Pentru o familie de 2-6 persoane, un model de cuptor standard, cu dimensiuni standard de 60 de cm sunt de ajuns.

Pentru persoanele care adoră să gătească pentru mai multe persoane, există și modele mai mari, de la 90 de cm. Dar, dacă ești singur sau ai un apartament mai mic, trebuie să știi că există și modele mai mici de 45 de cm, foarte compacte. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cuptor pe gaz sau cuptor electric? Cuptoarele pe gaz au marele avantaj de a nu usca preparatele. Cuptorul electric este și el însă din ce în ce mai popular și poate să fie regăsit în tot mai multe bucătării. 

Cuptor tradițional sau multifuncțional? Cuptorul tradițional este un model de bază și propune o preparare a alimentelor cu o convecție naturală. Dar, mai nou, 80% din preparatele de pe piață sunt multifuncționale. Mai evoluate, pot asocia turbina de ventilare cu căldura cuptorului, permițând astfel o preparare mai rapidă a alimentelor. Dar și mai omogenă, la temperaturi mai scăzute.

ADVERTISING

Modelele de cuptoare cu o curățare catalitică sunt cele care pot absorbi particulele de grăsime și care dispun de un mod de curățare așa-zis autodegresant. 

Cuptorul cu o curățare pirolitică distruge toate reziduurile și rezultatul este unul perfect. Sistemul EcoClean este la fel ca și curățarea pirolitică, dar de data aceasta grăsimea este distrusă prin oxidare. 

Pentru a se integra perfect bucătăriei, există mai multe stiluri și culori de cuptoare. Poți alege astfel un stil retro, unul mai contemporan, trecând prin alb, negru, crem, gri antracit sau oțel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇