Sfaturi pentru întreținerea ușilor de garaj

Sfaturi pentru întreținerea ușilor de garaj
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4QpMOa2EDKI

Dacă ai un garaj cu ușa automată, atunci trebuie să știi că întreținerea acesteia este primordială. De minim două ori pe an, verificarea și întreținerea ușii ar trebui să facă parte din programul tău. Dacă trece prea mult timp fără a inspecta ușa de garaj și sistemul de deschidere, s-ar putea ca în scurt timp, acesta să prezinte diverse probleme, unele necesitând reparații serioase.

Din tot sistemul de deschidere automat al ușii de garaj, ușa în sine este cea mai importantă componentă. Aceasta este cea mai grea și cea care se mișcă, de aceea are nevoie de verificare periodică, pentru a nu bloca sau deteriora restul componentelor.

ADVERTISING

Spre exemplu, știai că ușa are nevoie de lubrifiere pentru a merge perfect și pentru a nu forța restul componentelor? În momentul în care achiziționezi o ușă de garaj automată, indiferent dacă este o usa basculanta, secțională sau de alt tip, vei primi și instrucțiuni de întreținere, de care ar fi bine să ții cont.

Ce presupune întreținerea ușilor de garaj?

Întreținerea ușilor de garaj presupune în primul rând verificarea periodică a acestora. Dacă ai opta pentru usi garaj basculante, este important să verifici din când în când arcurile, cablurile și rolele acestora. Este suficientă o inspecție vizuală o dată pe lună, iar dacă observi că ușa nu mai funcționează corect și dacă pare că anumite șuruburi sau nituri sunt slăbite, le poți strânge tu sau poți anunța service-ul pentru a veni să inspecteze totul și să repare dacă este cazul.

ADVERTISING

Pentru cazurile mai complicate, un tehnician specializat va face o verificare amănunțită. Primul semn că o ușă de garaj nu este corespunzător întreținută este apariția zgomotului. Acest lucru se întâmplă din cauză că ușa nu a fost suficient lubrifiată, ceea ce ar putea duce la deteriorări destul de serioase. Astfel, nu aștepta să auzi zgomotul specific, ci lubrifiază periodic balamalele ușii și rolele, cu un lubrifiant special.

De asemenea, lunar ar fi bine să testezi și să verifici dispozitivul de deschidere automată pentru a preveni situații neplăcute. Ușile de la Usigarajhormann.ro sunt foarte sigure, astfel că riscul accidentărilor este destul de mic. Totuși, este mai bine să previi și să verifici lunar sistemul.

ADVERTISING

Mare atenție trebuie să acorzi și curățării ușii de garaj. Ori de câte ori observi murdărie, utilizează un detergent diluat și o perie moale pentru a elimina toate substanțele chimice și murdăria. În cazul în care observi diverse impurități pe sistemul de acționare, trebui să le cureți cu mare atenție și să te asiguri că nu există posibilitatea ca roțile să se blocheze. De asemenea, chederele de etanșare trebuie verificate.

Motorul este o componentă importantă care nu trebuie udată. În cazul în care a pătruns apă din greșeală, este important să deconectezi imediat alimentarea cu electricitate și să anunți service-ul.


Acestea au fost doar câteva dintre aspectele de care să ții cont pentru întreținerea ușilor de garaj.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇