Zi neagră la Constanța: Un muncitor a murit după ce l-a lovit un palet în cap, iar altul după ce a căzut în puțul unei benzinării

Zi neagră la Constanța: Un muncitor a murit după ce l-a lovit un palet în cap, iar altul după ce a căzut în puțul unei benzinării

Un muncitor şi-a pierdut viaţa, joi, în Portul Constanţa, după ce un palet din lemn a alunecat din bena unui camion şi i-a căzut în cap. Bărbatul era şofer şi coordona procesul de încărcare a camionului.

Tot azi un alt bărbat a murit după ce a căzut într-un bazin de combustibil dintr-o benzinărie dezafectată din Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi, joi, prin apel 112, cu privire la faptul că, în dana 18, din portul Constanţa s-ar fi produs un accident de muncă.

ADVERTISING

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Constanţa, aflat în timpul serviciului, în funcţia de conducător auto al unei societăţi comerciale din portul Constanţa.

Din primele informaţii, se pare că acesta ar fi coordonat de la sol procesul de încărcare al unui camion, cu paleţi din lemn, iar, la un moment dat, un palet ar fi alunecat şi căzut din bena camionului, bărbatul fiind lovit în zona capului”, a transmis IPJ Constanţa.

ADVERTISING

Un echipaj SMURD a sosit la locul incidentului, dar cadrele medicale nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Poliţiştii şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident de muncă.

Un alt bărbat a murit după ce a căzut într-un bazin de combustibil dintr-o benzinărie dezafectată

Tot în Constanța, un bărbat a murit, joi, după ce a căzut într-un bazin de combustibil dintr-o benzinărie dezafectată, iar unui pompier i s-a făcut rău în timpul intervenţiei.

ADVERTISING

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că victima este un bărbat de 30 de ani care făcea lucrări de igienizare la acea benzinărie dezafectată. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Răzvan Parconie, a declarat că la locul solicitării s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie şi elicopterul SMURD.

“Joi, în jurul orei 12, prin apel unic de urgenţă 112 am fost solicitaţi să intervenim la un peco dezafectat de la intrarea în localitatea Eforie Nord, unde într-un bazin de combustibil era căzută o persoană.

La faţa locului au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare, două echipaje SMURD B, elicopterul SMURD şi un echipaj SAJ. La faţa locului persoana a fost scoasă din bazin, dar fiind în stop cardiorespirator au început manevrele de resuscitare, ulterior a fost declarată decedată”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU.

El a precizat că unui pompier i s-a făcut rău în timpul intervenţiei. Acesta a primit îngrijiri de la echipajele medicale aflate la faţa locului, după care a fost dus la Spitalul Judeţean Constanţa, conştient, pentru alte investigaţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇