Zelenski cere ca întreaga lume să protesteze azi, la o lună de când a fost invadată Ucraina. Are și un mesaj pentru ruşi (Video)

Zelenski cere ca întreaga lume să protesteze azi, la o lună de când a fost invadată Ucraina. Are și un mesaj pentru ruşi (Video)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat lumii în fiecare noapte de la începutul războiului, a făcut un apel către întreaga planetă să protesteze joi, când se împlineşte o lună de la startul invaziei.

“Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înţeles mult mai larg. Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Acesta este doar începutul pentru Rusia”, a spus Zelenski, potrivit BBC.

“Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat să arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul”, a afirmat el.

ADVERTISING

“Deja o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă”, a mai spus Zelenski.

El a lansat apoi apelul către planetă: “Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, pacea contează. Ucraina contează”.

Război în Ucraina, Ziua 29 - Vezi desfășurarea evenimentelor

We all must stop Russia. The world must stop the war. I thank everyone who acts in support of Ukraine. In support of...

Publicată de Володимир Зеленський pe Miercuri, 23 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇