Zeci de percheziții la traficanți din vestul țării. Gruparea vindea droguri elevilor

Zeci de percheziții la traficanți din vestul țării. Gruparea vindea droguri elevilor

21 de percheziții au avut loc, joi, în județele Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Gruparea distribuia droguri și elevilor, iar în rețea au fost atrași și copii.

Polițiștii, polițiștii de frontieră și procurorii DIICOT Severin au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

ADVERTISING

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în orașul Moldova Nouă și în localitățile situate pe Clisura Dunării ar fi acționat mai multe persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de droguri de risc și de substanțe psihoactive.

Elevi de liceu, implicați în rețea

Drogurile erau cumpărate din orașul Timișoara și revândute, cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei, inclusiv în rândul elevilor de liceu.

Conform Poliției, există presupunerea rezonabilă că în rețeaua de distribuție de droguri ar fi fost atrași inclusiv minori.

ADVERTISING

În urma perchezițiilor, au fost ridicate droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu (11 folii) sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor, telefoane mobile și peste 36.000 de țigarete, provenite din contrabandă.

Pe numele a 23 de persoane au fost emise mandate de aducere, cei în cauză urmând a fi conduși, în cursul zilei, la sediul DIICOT Caraș-Severin.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇