Vijeliile au afectat traficul feroviar în Iași, Brașov și în apropierea Capitalei

Vijeliile au afectat traficul feroviar în Iași, Brașov și în apropierea Capitalei

Vijeliile din ultimele ore au afectat traficul feroviar în mai multe județe, printre care Brașov sau Iași, dar și în apropierea Capitalei, unde, sâmbătă seara, erau trenuri care staționau în gări sau au avut zeci de minute întârziere, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Astfel, potrivit CFR SA, în județul Iași, circulația trenurilor între stațiile Ilva Mare – Măgura Ilvei a fost oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, ulterior, că la ora 22.21 s-a redeschis secția CF Ilva Mare - Măgura Ilvei, trenul IR 1765 și-a reluat circulația, urmând să ajungă la destinație cu o întârziere de 80 de minute.

ADVERTISING

Pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni - Videle, pe firul I, au existat copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.

De asemenea, circulația feroviară între Deda - Deda Bistra - Răstolița - Lunca Bradului, din județul Brașov, a fost oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Este vorba despre circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda - Deda Bistra - Răstolița - Lunca Bradului.

ADVERTISING

Astfel, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda - Deda Bistra a fost retras în stația Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care s-a acționat pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului, anunță CFR SA.

„2 trenuri de călători (IR 1944 și R 4146) au fost oprite temporar în stațiile Râpa de Jos și Sieu, pentru a asigura intervenția drezinei pantograf”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Potrivit acesteia, pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise și locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situația în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu pate fi repus sub tensiune.

ADVERTISING

În jurul orei 23.00, CFR SA a transmis că s-a redeschis secția CF Deda - Monor Gledin.

Probleme au fost și în județul Cluj, tot din cauza vijeliei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇