Vești bune: Continuă investițiile în spitale, iar zborurile încep să se reia încet, încet

Vești bune: Continuă investițiile în spitale, iar zborurile încep să se reia încet, încet

Tot mai multe spitale din țară beneficiază de sprijin financiar de la organizațiile implicate în lupta împotriva noului coronavirus, iar în ultimele ore am aflat vești bune despre spitalele din Făgăraș si Petroșani, care primesc 47.700 de lei de la Salvați Copiii.

În plus, am aflat că, în sfârșit, cercetătorii au descoperit un tratament pentru cei care suferă de forme grave ale COVID-19.

Nu în ultimul rând, recent am primit o veste bună pentru cei care aveau nevoie sau abia așteptau să călătorească: de miercuri putem zbura cu avionul către destinații din Austria, Germania sau Elveția.

ADVERTISING

Salvați Copiii trimite aparatură medicală performantă la spitale din Petroșani și Făgăraș

Organizația Salvați Copiii intensifică programul de dotare a spitalelor din România cu echipamente și aparatură esențiale unui act medical cât mai sigur, în contextul pandemiei de COVID-19 și echipează de urgență două unități din Petroșani și Făgăraș, ai căror medici au accesat Fondul de urgență deschis de organizație.

Achiziționarea materialelor de protecție și a echipamentelor medicale a necesitat o investiție totală de 47.700 lei, ce a fost realizată cu sprijinul Libris.ro.

ADVERTISING

Astfel, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș primește atât echipamente de protecție, cât și un aspirator de secreții, o lampă și ochelari de fototerapie, în valoare totală de 21.000 de lei.

Totodată, Spitalul de Urgență Petroșani va fi echipat de urgență cu materiale de protecție și aparatură medicală – un pulsoximetru, un perfuzomat și 3 termometre, în valoare totală de 26.700 lei.

Zborurile către Austria, Germania şi Elveţia au fost reluate pe Otopeni

Zborurile către Austria, Germania şi Elveţia vor fi reluate începând de miercuri de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, prin deschiderea zborurilor către cele trei ţări, la care se adaugă cele spre Cehia, Grecia, Portugalia şi ţările nordice, care au redevenit operaţionale „ceva mai devreme”, traficul ar putea să ajungă la 10% din cel normal, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Ungaria nu mai cere documente justificative pentru tranzitarea ţării

Ministerul de Interne (MAI) a anunţat, miercuri, că autorităţile maghiare au renunţat la solicitarea documentelor justificative pentru tranzitarea ţării.

”În urma refuzului autorităţilor de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetăţenilor români care nu au contracte de muncă în alte ţări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au iniţiat discuţii cu partenerul maghiar.

Discuţiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricţiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetăţenilor români”, a transmis MAI.

Cercetătorii britanici anunță primul medicament împotriva COVID-19

Vești bune vin și de la cercetătorii britanici care au descoperit ca Dexametazona – un medicament ieftin şi larg disponibil – poate salva viaţa pacienţilor grav bolnavi de COVID-19.

Acest tratament cu steroizi în doză mică reprezintă un progres major în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Dexametazona a redus riscul mortalității cu o treime la pacienţii ventilaţi şi cu o cincime în cazul celor cărora li se administra oxigen, relatează BBC News.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇