Vela și-a făcut bilanțul. MAI se laudă că au scăzut infracțiunile de stradă cu 25% în starea de urgență și alertă

Vela și-a făcut bilanțul. MAI se laudă că au scăzut infracțiunile de stradă cu 25% în starea de urgență și alertă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ieșit vineri în fața presei ca să își prezinte un soi de bilanț la 6 luni.

Cu această ocazie, el a expus rezultatele obţinute de structurile Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră și s-a lăudat că s-a înregistrat un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din 2019.

Secretarul de stat Bogdan Despescu, care este chestor şef de poliţie, a oferit şi câteva repere statistice din primele şase luni din 2020, timp în care am avut pandemie, stare de urgență și de alertă, iar fortele de ordine au patrulat pe străzi mai mult ca de obicei.

"Vă informez că, în această perioadă, la nivel naţional au fost sesizate cu 11% mai puţine infracţiuni faţă de perioada similară din anul trecut şi aici mă refer la cei mai importanţi indicatori: furturi, tâlhării, infracţiuni stradale.

ADVERTISING

Astfel, infracţiunile contra persoanei au scăzut cu 8% faţă de perioada similară din 2019, iar infracţiunile contra patrimoniului - cu 13%.

În perioada ianuarie-iunie 2020, numărul infracţiunilor stradale a scăzut cu 25% faţă de primele şase luni ale anului 2019.

Aşadar, acţiunile noastre nu s-au desfăşurat doar pentru prevenirea şi împiedicarea răspândirii noului coronavirus. O atenţie deosebită a fost acordată combaterii infracţionalităţii de orice fel, prin activităţi preventive, operative şi de investigare", a spus Despescu, citat de Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Prezentarea principalelor rezultate obținute în primul semestru al acestui an, de către structurile operative ale Poliției Române și ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva criminalității

Prezentarea principalelor rezultate obținute în primul semestru al acestui an, de către structurile operative ale Poliției Române și ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva criminalității.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Vineri, 31 iulie 2020

Citește și:

Patru turişti încătuşaţi de jandarmi, pe terasa unui hotel din Mamaia

Doi angajaţi de la Inspectoratul pentru Controlul în Transportul Rutier, reţinuţi pentru mită

Razie de amploare în Satul de Vacanţă din Constanţa. Autorităţile au dat amenzi de aproape 120.000 de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇