Vântul puternic și zăpada au făcut ravagii în mai multe zone: Acoperișuri smulse de vânt, mașini distruse, drumuri blocate

Vântul puternic și zăpada au făcut ravagii în mai multe zone: Acoperișuri smulse de vânt, mașini distruse, drumuri blocate

Mai multe zone din țară se află luni sub avertizări de vânt puternic și ninsori viscolite, iar rafalele au creat deja probleme.

Mai multe mașini au fost avariate în Fălticeni, județul Suceava, din cauza unor bucăți desprinse dintr-un acoperiș distrus de vânt. Totodată, sunt probleme pe șosele din cauza ninsorii și a viscolului.

Și în Lupeni, județul Hunedoara. acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt şi trântit la pământ. A distrus o mașină, iar o parte a ajuns pe linia ferată.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

ADVERTISING

De asemenea, autoritățile au închis drumul spre Rânca din cauza viscolului puternic. Interdicția de trecere este valabilă până marți dimineața.

„Din cauza condițiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilității fapt ce poate cauza probleme participanților la trafic, DN 67C, între Novaci și Rânca se închide începând cu ora 21.30 până în data de 18 01.2022, ora 9.00”, a anunțat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Târgu Jiu.

Probleme din cauza viscolului sunt și în alte zone ale țării, inclusiv pe Valea Prahovei.

ADVERTISING

De aceea, șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să-și asigure rezerve de combustibil, să aibă funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire și să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇