Unitățile de combatere a grindinei au lansat sute de rachete în ultima săptămână

În perioada 22-26 iunie 2020, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au lansat un număr de 268 de rachete antigrindină, pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție, informează Ministerul Agriculturii.

În alte zone ale țării neprotejate față de căderile de grindină, precum și în alte localități afectate de vremea rea și care nu se află în aria de intervenție a infrastructurii SNACP, s-au înregistrat căderi de grindină și furtuni care au produs pagube însemnate, culturile agricole fiind afectate de fenomene meteo extreme.

ADVERTISING

Până acum, în intervalul 15 aprilie-26 iunie, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP au lansat în total un număr de 2.355 rachete antigrindină din UCCG Prahova, Oltenia, Timiș, Moldova 1 Iași, și Moldova 2 Vrancea, înregistrând o creștere semnificativă față de perioada similiară din anii anteriori.

Anul acesta, Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor protejează o suprafață de aproximativ 1.500.000 ha, prin funcționarea unui număr de 65 de puncte de lansare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇