Una dintre membrele Pussy Riot a reuşit să fugă din Rusia, deși se afla sub supravegherea Poliţiei

Una dintre membrele Pussy Riot a reuşit să fugă din Rusia, deși se afla sub supravegherea Poliţiei

Maria Alehina, membră proeminentă a trupei punk/activiste Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia în pofida faptului că se afla sub supravegherea Poliţiei.

Avocatul ei, Daniil Berman, a declarat pentru Interfax că Maria Alehina nu se mai află pe teritoriul Rusiei.

Nu sunt disponibile detalii concrete despre cum a ieşit din ţară şi nu se ştie unde se află în prezent. Au circulat informaţii neconfirmate că Maria Alehina ar fi părăsit locuinţa îmbrăcată în uniforma unui serviciu de curierat.

New York Times a scris că Alehina se află în Vilnius. Conform articolului, un cunoscut ar fi dus-o cu maşina la graniţa cu Belarus de unde a ajuns apoi în Lituania după aproximativ o săptămână. Nu au fost dezvăluite alte detalii."Mă bucur că am reuşit", a fost aceasta citată ca declarând.

ADVERTISING

Alehina s-a confruntat de mai multe ori cu justiţia. În septembrie i s-a impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, după ce a făcut apel la organizarea de demonstraţii în sprijinul eliberării liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi. Serviciile de securitate au depus, de asemenea, mai multe plângeri împotriva ei de la începutul anului.

În 2012, Alehina şi alte membre Pussy Riot au intrat într-o catedrală din apropierea Kremlinului pentru a cânta o melodie în care îl denunţau pe preşedintele Vladimir Putin. Ea şi colega de trupă Nadejda Tolokonnikova au fost trimise pentru doi ani în lagăre de muncă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇