Un veteran al forţelor speciale din SUA a fost arestat: E acuzat că a spionat mai bine de 10 ani pentru Rusia

Un veteran al forţelor speciale din SUA a fost arestat: E acuzat că a spionat mai bine de 10 ani pentru Rusia

Un fost căpitan al forţelor speciale din SUA a fost arestat sub acuzaţia că a spionat pentru ruși timp de peste 10 ani. Dacă va fi condamnat, acesta riscă să execute pedeapsa de închisoare pe viaţă.

Conform Departamentului de Justiţie al SUA, Peter Rafael Dzibinski Debbins (45 de ani) a transmis informaţii clasificate agenţiei ruse de informaţii militare (GRU) pe o perioadă mai mare de 10 ani.

Citește mai multe despre acest caz incredibil AICI.

„Debbins şi-a încălcat jurământul de ofiţer al armatei americane, a trădat forţele speciale şi a pus în pericol securitatea naţională a ţării noastre, dezvăluind informaţii clasificate ofiţerilor de informaţii ruse, oferind detalii despre unitatea sa şi identificând membrii echipei forţelor speciale pentru serviciile secrete ruse în perioada în care activa ca spion.

Ţara noastră şi-a pus cea mai mare încredere în acest inculpat şi el a luat această încredere şi a folosit-o drept armă împotriva Statelor Unite”, a declarat procurorul general adjunct John Demers.

ADVERTISING

Mama căpitanului Debbins s-a născut în fosta URSS, iar el s-a căsătorit cu fiica unui ofiţer militar rus pe care l-a cunoscut în oraşul Chelyabinsk în anii 90. Cunoştea limba rusă şi făcea vizite constante în Rusia, unde agenţii secreţi ruşi l-au recrutat, relatează BBC.

Citește mai multe despre:

Un nou șef la serviciul britanic de spionaj MI6, care se va ocupa cu noile amenințări din partea Rusiei și Chinei

Cetăţeni chinezi, inculpaţi în SUA pentru activităţi de spionaj cibernetic în domeniul Apărării

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
https://www.facebook.com/Jules824/posts/3880066982026039

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇