O mașină a intrat în pietoni, în oraşul german Trier. UPDATE 5 morți, printre care și un bebeluș, și peste 15 răniți (Video)

O mașină a intrat în pietoni, în oraşul german Trier. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> 5 morți, printre care și un bebeluș, și peste 15 răniți (Video)

Cinci persoane, inclusiv un bebeluș de nouă luni, au fost ucise marți după ce o persoană a intrat cu mașina, în mare viteză, într-o zonă pietonală din orașul Trier, vestul Germaniei.

Totodată, cel puțin 15 persoane au fost rănite.

UPDATE 08:30 - Autoritățile anunță că cinci persoane au murit, printre care un bebeluș de nouă luni, iar cel puțin 15 oameni au fost răniți, potrivit Reuters.

Procurorul Peter Fritzen a declarat că suspectul a băut o cantitate semnificativă de alcool, iar autoritățile nu cred că există vreun motiv ca incidentul să fie considerat act terorist.

ADVERTISING

UPDATE 07:00 - Şoferul maşinii prezenta semne de ''tulburări psihice'', a declarat procurorul acestui oraş din sud-vestul Germaniei.

UPDATE 20:40 - Presa a relatat inițial că ar fi vorba despre doi morți, apoi 4 între care un copil, iar Poliția ar fi confirmat această informație, scrie ABC.net.au.

”Am arestat o persoană (foto). Un vehicul a fost confiscat. Două persoane au murit, potrivit unor informaţii preliminare. Vă rugăm să continuaţi să evitaţi zona din centru”, a anunţat marți după amiază poliţia pe Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziarul local Trierischer Volksfreund citează martori oculari potrivit cărora un vehicul marca Range Rover, de culoare gri, care circula cu viteză mare, a lovit oameni, pe care i-a aruncat în aer.

Centrul oraşului a fost izolat, iar elicoptere survolau locul respectiv.

Primarul oraşului Trier s-a dus rapid la faţa locului şi a anunţat într-o conferinţă de presă că aproximativ 15 persoane au fost rănite.

Din primele informații reiese că atentatorul ar fi un german în vârstă de 51 de ani, care locuiește în suburbii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇