Un vapor a lovit un pod din China și mai multe mașini au căzut în apă (Video)

Un vapor a lovit un pod din China și mai multe mașini au căzut în apă (Video)

Un vapor care transporta marfă a lovit, joi, un pod din orașul Guangzhou din sudul Chinei. O secțiune a podului s-a rupt, iar mai multe mașini, inclusiv un autobuz, s-au prăbuşit.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost date dispărute, relatează AFP.

Un portcontainer gol care circula de la Foshan la Canton, capitala provinciei Guangdong (sud), s-a lovit de pod la ora locală 5:30, anunţă Biroul Afacerilor Maritime din Canton.

Nava ”a atins un pilon al Podului Lixinsha”, provocând ruptura podului şi căderea a cinci vehicule - unele în apă, altele pe navă. Vaporul a rămas prins sub secțiunea prăbușită.

Potrivit unui ultim bilanţ furnizat de birou, ”două persoane au fost salvate, două au murit, un membru al echipajului a fost uşor rănit, iar trei persoane sunt în continuare date dispărute”.

ADVERTISING

Imagini difuzate de postul public de televiziune CCTV surprind salvatori în combinezon portocaliu, traversând cu o barcă pneumatică o apă către podul surpat.

Biroul Afacerilor Maritime de la Canton anunţă că modul cum s-a petrecut accidentul face ”obiectul unei anchete” şi că operaţiunile de salvare continuau.

Căpitanul navei a fost reținut, iar persoanele care locuiau în apropiere au fost evacuate.

Guangzhou se află pe delta râului Pearl și este unul dintre cele mai aglomerate porturi din China continentală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇