Un traficant de droguri condamnat la moarte a evadat din închisoare prin canalizare

Un traficant de droguri chinez, condamnat la moarte, a reușit să evadeze dintr-o închisoare din Jakarta, capitala Indoneziei. El a săpat un tunel care din celula sa ducea la sistemul de canalizare al închisorii.

Cai Changpan, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat pentru trafic de droguri. El a săpat un tunel din celula sa până la canalizare, iar de acolo a făcut un alt tunel care ducea la un drum din exteriorul unității de detenție.

Informația a apărut inițial pe surse, evadarea având loc săptămâna trecută, dar acum a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Poliției din Jakarta, Yusri Yunus.

ADVERTISING

Potrivit colegului său de celulă, Cai a plănuit această evadare inedită de 5 - 6 luni. El a folosit unelte pe care le-a furat din bucătăria închisorii, unde se desfășoară un ”proiect de construcție”.

Evadarea a avut loc la 14 septembrie, conform The Guardian.

Rika Aprianti, o purtătoare de cuvânt a direcției generale a penitenciarelor din Indonezia, a declarat presei că traficantul, care folosește și numele Cai Ji Fan, și-a sincronizat evadarea cu momentul în care s-a schimbat tura gardienilor.

Potrivit site-ului de știri detik.com, el a fost condamnat la moarte în 2017 pentru că a traficat 135 de kg de metanfetamină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, și în 2017, când a mai fost reținut, a reușit să scape de detenție, după ce a spart o gaură în peretele băii din unitatea în care era închis.

Cai se află acum pe lista celor mai căutate persoane.

Vezi și Peste 300 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare, după un atac al Statului Islamic

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇