Un tânăr a murit și alți doi sunt la Terapie Intensivă, după ce au consumat droguri la SAGA Festival

Un tânăr a murit și alți doi sunt la Terapie Intensivă, după ce au consumat droguri la SAGA Festival
Foto: Facebook ANA

Un tânăr a murit și alți doi sunt la Terapie Intensivă, după ce au consumat droguri la SAGA Festival. Ei ar fi consumat mai multe substanțe interzise.

Cei trei au intrat în stop cardio-respirator în timpul concertului de ieri seară de pe Arena Națională. Unul dintre ei a murit în ambulanță, a confirmat pentru Libertatea Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

„Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat Alis Grasu pentru Libertatea.

ADVERTISING

Ceilalți doi tineri sunt internați la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Floreasca, intubați.

SAGA Festival a început vineri pe Arena Națională și ține tot weekendul.

În prima zi a festivalului, Agenția Națională Antidrog a avut o postare în care i-a îndemnat pe tineri să se distreze fără să consume droguri.

Poți să te distrezi și fără să consumi droguri. Dacă totuși ai consumat, nu amesteca mai multe tipuri de substanțe. Nu...

Publicată de Agenția Națională Antidrog pe Vineri, 3 iunie 2022

În imagini se vede cum voluntarii ANA împart pliante la festival, într-o campnaie de prevenire a consumului de droguri. Ei i-au ăndemnat pe tineri să încerce ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri.

ADVERTISING

Organizatori festivalului SAGA spun, într-un comunicat, că siguranța participanților este cea mai importantă și explică ce măsuri de siguranță au luat.

"Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care acceseaza zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constantă pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezentă la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

ADVERTISING

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens. 

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționam faptul că echipajele SMURD și Ambulanța au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital”. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇