Un taifun a făcut ravagii în Filipine. Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa

Un taifun puternic a făcut cel puţin 31 de victime în Filipine. Energia electrică a fost întreruptă, iar rețelele de comunicații au căzut în mai multe provincii din ţară.

Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale, joi şi vineri. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Acest taifun este cel mai puternic din ultimii ani care a lovit arhipelagul din Asia de Sud-Est şi s-a format într-o perioadă neobişnuită a anului.

ADVERTISING

Joi, viteza vântului a atins 195 de kilometri pe oră, iar vineri a scăzut la 155 de kilometri pe oră. Amploarea pagubelor şi victimelor a rămas neclară la două zile după, provincii întregi fiind în continuare fără curent electric sau conexiune la telefonul mobil.

Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută.

Filipine este unul dintre cele mai afectate state de către cicloanele tropicale. Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Hayan, în anul 2013, care a creat pagube materiale uriaşe, a dus la mutarea a peste 4 milioane de locuitori şi a provocat moartea a aproximativ 10.000 de oameni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇