Un soldat a deschis focul la o fabrică de rachete din Ucraina: Sunt 10 victime, iar atacatorul e înarmat și a fugit UPDATE

Un soldat a deschis focul la o fabrică de rachete din Ucraina: Sunt 10 victime, iar atacatorul e înarmat și a fugit <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul, joi dimineață, asupra colegilor săi la fabrica de rachete Pivdenmaș, din estul țării.

Cinci persoane au murit și alte cinci au fost rănite, iar atacatorul a fugit cu arma sa, un Kalașnikov, a anunțat Ministerul de Interne. Potrivit Reuters, au murit 4 soldați și o femeie din cadrul personalului civil al fabricii.

Potrivit autorităților ucrainene, soldatul, identificat drept Artem Riabchuk, are asupra lui 200 de cartuse.

Incidentul s-a produs la primele ore ale dimineții, când se schimba tura de pază. Atacatorul a început să tragă de îndată ce i-a fost dată arma.

ADVERTISING

Nu se cunosc până la acest moment motivele care au stat la baza acestui asalt.

”În primul rând, ancheta va trebui să răspundă întrebării ce l-a determinat să comită asmenea fapte îngrozitoare. Vom vedea dacă soldatul a fost supus unei presiuni psihologice suplimentare în echipă.

În orice caz, el va primi cea mai dură pedeapsă pentru crimele comise. Acum, cel mai important e să-l găsim și să-l arestăm cât mai repede posibil, înainte să ucidă și alți oameni”, a declarat Anton Gerașchenko, adjunctul ministrului de Interne, potrivit Al Jazeera.

ADVERTISING

Soldatul e tânăr, născut în 2001, și autoritățile spun că trecuse testul psihologic obigatoriu pentru a i se permite să manevreze arme.

UPDATE 13:45 - în jurul amiezii, soldatul a fost prins. El a fost arestat și este audiat.

По-перше, приношу свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій військовослужбовця НГУ Артема Рябчука....

Publicată de Денис Монастирський pe Miercuri, 26 ianuarie 2022

Pivdenmaș produce și testează armament și echipament folosit în domeniile apărării, aeronauticii și agriculturii, potrivit informațiilor postate pe site-ul fabricii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇