Un sat din Spania a fost scos la vânzare. Are 44 de case, hotel, biserică, școală, dar nu are locuitori

Un sat din Spania a fost scos la vânzare. Are 44 de case, hotel, biserică, școală, dar nu are locuitori

Un sat din Spania a fost scos la vânzare pentru 260.000 de euro. Situat la granița cu Portugalia, în provincia Zamora și la trei ore de mers cu mașina de Madrid, Salto de Castro are 44 de case, un hotel, o biserică, o școală, o piscină municipală și chiar o cazarmă care adăpostea garda civilă.

Dar ceea ce nu are sunt locuitorii. Salto de Castro a fost abandonat de mai bine de trei decenii.

Proprietarul a cumpărat satul la începutul anilor 2000, cu intenția de a-l transforma într-un loc turistic. Cu toate acestea, criza economică a împiedicat planul să prospere, relatează BBC.

ADVERTISING

Pe site-ul pe care este listată proprietatea, proprietarul, în vârstă de 80 de ani, afirmă că vinde pentru că nu poate întreține satul.

Anunțul a stârnit interes, cu peste 50.000 de vizite de când a fost listat, în urmă cu o săptămână. Rodríguez a declarat că 300 de persoane și-au exprimat interesul de a cumpăra satul, din Rusia, Franța, Belgia și Marea Britanie. Unul dintre potențialii cumpărători a depus deja un avans pentru a-l rezerva, a spus el.

Salto de Castro a fost construit de o companie de energie electrică pentru a găzdui familiile muncitorilor care au construit rezervorul de alături, de la începutul anilor 1950.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇