Un polițist din SUA a fost dat afară după ce a împușcat mortal un bărbat aflat în scaun cu rotile. A tras în el 9 gloanțe (Video)

Un polițist din SUA a fost dat afară după ce a împușcat mortal un bărbat aflat în scaun cu rotile. A tras în el 9 gloanțe (Video)

Un polițist din Tucson, Arizona, a fost dat afară după ce a împușcat mortal un bărbat în vârstă de 61 de ani, aflat în scaun cu rotile, suspectat că ar fi furat dintr-un magazin.

Polițistul a tras 9 gloanțe în bărbat, care l-au lovit în spate, scrie CNN.

O înregistrare difuzată de Departamentul de Poliție din Tucson îl arată pe ofițerul Ryan Remington la câțiva pași în spatele bărbatului în scaun cu rotile, identificat drept Richard Lee Richards.

Ofițerul nu se afla în timpul serviciului la acel moment, ci era paznic în magazinul unde a avut loc presupusul furt.

ADVERTISING

Un angajat al magazinului l-a informat pe Remington că bărbatul aflat în scaun cu rotile ar fi furat o cutie cu scule. Ofițerul a mers după el, l-a oprit în fața magazinului și i-a cerut bonul fiscal pentru a vedea dacă acea cutie a fost achitată.

Șefului poliției din Tucson, Chris Magnus, spune că bărbatul i-a arătat ofițerului de poliție un cuțit și i-ar fi spus ”Iată chitanța”, iar apoi a plecat spre un alt magazin aflat în apropiere.

„Am în fața mea un bărbat suspect de furt care m-a amenințat cu un cuțit”, ar fi transmis ulterior Remington prin stație, a precizat angajatul magazinului.

ADVERTISING

Mai mult, acesta spune că Richards s-ar fi auzit spunându-i ofițerului: „Dacă vrei să arunc cuțitul, va trebui să mă împuști”.

Un al doilea ofițer a sosit la fața locului pentru a-l ajuta pe Remington. Ambii polițiști se aflau la mică distanță în spatele lui Richards și l-au avertizat să nu intre în magazin.

Imaginile îl arată pe Richards intrând în magazin, iar Remington îi spune: „Nu intrați în magazin, domnule”.

Câteva secunde mai târziu, polițistul începe să tragă cu arma în Richards, care se prăbușește și cade din scaunul cu rotile.

„Folosirea pistolului în acest incident este o încălcare clară a politicii departamentului nostru de poliție. Ca urmare, am decis revocarea din funcție a ofițerului Remington”, a spus șefului poliției din Tucson, Chris Magnus.

ADVERTISING

Un avocat al lui Remington a spus însă că înregistrarea video prezentată nu oferă o imagine completă a evenimentelor care au dus la împușcarea lui Richard Lee Richards.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇