Un politician din Germania a fost împușcat în propria casă: Poliția nu a găsit nicio urmă, iar motivul e necunoscut (Foto)

Un politician din Germania a fost împușcat în propria casă: Poliția nu a găsit nicio urmă, iar motivul e necunoscut (Foto)

Un consilier local din sud-vestul Germaniei a fost supus unei intervenții chirurgicale după ce un atacator necunoscut a tras mai multe focuri de armă asupra lui.

Atacul a avut loc duminică, la locuința consilierului în vârstă de 65 de ani din Hattenhofen. Victima a fost împușcată de mai multe ori, prin fereastra casei, de o persoană necunoscută, și a fost supusă unei intervenții chirurgicale, însă autoritățile au anunțat că viața sa nu este în pericol, potrivit DPA.

Consilierul local este membru al Partidului Liber Democrat (FDP), formațiune parteneră a coaliției de guvernare din Germania, dar poliţia nu i-a făcut publică identitatea.

ADVERTISING

Anchetatorii nu au găsit urme la locul faptei, iar motivul atacului este neclar. Chiar și la două zile de la incident, polițiștii și procurorii încă se confruntă cu multe întrebări fără răspuns, notează publicația Merkur.

Nu se știe dacă victima a fost atacată din cauza activității sale politice sau dacă a existat un alt motiv.

Primarul din Hattenhofen, Jochen Reutter, nu crede că ar putea fi vorba de o motivație politică - bărbatul e un politician foarte dedicat și s-a implicat în chestiuni precum tranzacțiile băncii de economii sau închiderea unei mici clinici. "Personal, cu greu îmi pot imagina că asemenea faptă s-ar putea dezvolta din această activitate politică. Dar toate astea sunt presupuneri", a declarat edilul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reuter a mai spus că nu știe să fi existat o ostilitate la adresa consilierului FDP. Pe lângă politică, victima organiza la ferma pe care o deține în zonă vânzări de brazi de Crăciun și evenimente festive precum nunți. Tatăl politicianului a făcut, de asemenea, politică, a menționat primarul, adăugând că știe bine această familie din comunitatea liniștită.

Singurul lucru clar de la care pornește ancheta este că atacul nu a fost unul întâmplător. Atacatorul s-a apropiat de arborii bătrâni care mărginesc curtea din spatele casei și a tras cu arma prin ferestrele din spatele casei, rănindu-l pe proprietar.

Poliția a constituit o echipă specială pentru acest caz și investighează și o posibilă legătură cu alte atacuri armate petrecute în landul sud-vestic Baden-Württemberg în urmă cu câteva săptămâni.

ADVERTISING

Printre acestea se numără și împușcarea, vineri seară, la Stuttgart, a unui bărbat în fața unui restaurant. Mai multe atacuri asemănătoare s-au înregistrat lângă Stuttgart.

Politicienii și-au exprimat îngrijorarea după tentativa de asasinat asupra consilierului din Hattenhofen. "Sunt îngrozit de această veste cumplită", a spus Hans-Ulrich Rülke, liderul grupului parlamentar FDP, adăugând că gândurile sale se îndreaptă spre politicianul atacat și familia acestuia.

Și ministrul Justiției, Marco Buschmann, a reacționat. "Atacul (…) m-a întristat profund", a scris el pe Twitter.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇