Un politician a golit un lac întreg ca să-și recupereze telefonul scăpat în apă. Operațiunea a durat 3 zile (Foto&Video)

Un politician a golit un lac întreg ca să-și recupereze telefonul scăpat în apă. Operațiunea a durat 3 zile (Foto&Video)

Peste două milioane de litri de apă au fost pompate dintr-un lac de acumulare pentru găsirea unui telefon mobil, pe care un oficial indian l-a scăpat în apă în timp ce își făcea un selfie. Acesta a susținut că dispozitivul conținea informații guvernamentale importante.

Inspectorul din domeniul alimentației Rajesh Vishwas și-a scăpat telefonul Samsung în timp ce își făcea un selfie la barajul Kherkatta, din statul indian Chhattisgarh, relatează Times of India, citat de Sky News.

Vishwas le-a cerut mai întâi scafandrilor să-i găsească telefonul, susținând că dispozitivul conține date prețioase pentru Guvern.

ADVERTISING

Aceștia nu au reușit să-l găsească, astfel că inspectorul a dispus golirea lacului cu ajutorul unor pompe diesel.

Operațiunea a durat trei zile, timp în care din lac a fost scos un volum de apă cu care ar fi putut fi irigată o suprafață de 607 hectare de teren, potrivit presei locale.

Oficialul le-a spus reporterilor că apa nu putea fi folosită la irigații și că un superior i-a dat permisiunea să dreneze lacul.

Telefonul plin de apă și mâl a fost recuperat, însă nu a mai pornit.

Autoritățile l-au suspendat pe Vishwas după ce în presă și pe rețelele de socializare acesta a fost criticat dur pentru irosirea rezervei de apă.

ADVERTISING

India este una dintre țările cu cel mai mare deficit de apă, cu 18% din populația planetei și doar 4% resurse de apă, potrivit Băncii Mondiale.

Luna martie a adus cele mai ridicate temperaturi din cei 122 de ani de când se fac măsurători meteorologice.

Seceta și canicula au compromis culturile agricole, provocând incendii de pădure, precum și întreruperea alimentării cu apă și cu energie electrică.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇