Un pădurar din Vâlcea ajuta hoții de lemne. Prejudiciu de aproape 600.000 de lei

Un pădurar din Vâlcea ajuta hoții de lemne. Prejudiciu de aproape 600.000 de lei

Un pădurar din Vâlcea a fost reținut de polițişti pentru că ajuta hoții de lemne. Prejudiciul în acest caz este estimat la 571.061 de lei.

Un comunicat al IPJ Alba arată că este vorba despre un dosar de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Pădurarul a fost reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

”La data de 3 iulie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 60 de ani, din judeţul Vâlcea, care este cercetat pentru complicitate la tăiere fără drept de arbori şi complicitate la furt de arbori.

ADVERTISING

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de pădurar la un ocol silvic din judeţul Vâlcea, i-ar fi înlesnit şi ajutat pe angajaţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba, specializată în exploatarea de material lemnos, să taie fără drept arbori din fondul forestier naţional, tăieri care ar fi fost urmate de furtul materialului lemnos”, transmite IPJ Alba.

Astfel au fost tăiaţi 399 de arbori nemarcaţi.

În luna mai, în acest dosar, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 18 percheziţii (7 în judeţul Alba, 6 în judeţul Vâlcea, 4 în judeţul Sibiu şi una în judeţul Gorj).

ADVERTISING

În perioada 2018 - 2020, o firmă din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional.

Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de lemn, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate.

ADVERTISING

Atunci au fost duse la sediul IPJ Alba 16 persoane pentru audieri și 6 au fost reținute, fiind bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori.

Amintim că, în luna iunie, DNA-ul Pădurilor a trecut de Parlament și merge la promulgare.

Vezi și:

Un pădurar din Galați a fost ciomăgit de doi hoți de lemne, care i-au furat arma


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇