Un pădurar din Dolj a ajuns la spital după ce a fost bătut de un hoț de lemne

Un pădurar din județul Dolj a ajuns la spital după ce a fost bătut de un hoț pe care l-a prins în flagrant când fura lemne.

„Cristian P., pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj, a fost agresat sâmbătă, de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori în cantonul silvic al cărui titular este. Angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi.

ADVERTISING

Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului”, a transmis ROMSILVA într-un comunicat de presă remis SpotMedia.ro.

Pădurarul a primit îngrijiri medicale, iar starea sa este stabilă.

Hoțul de lemne a fost identificat de către polițiști, lemnul tăiat
ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

ADVERTISING

Începând cu anul 2015 și până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

C.P.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇