Un pacient a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Județean Timișoara

Un pacient a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Județean Timișoara

Un pacient a luat foc în timpul unei intervenții făcute la Spitalul Județean din Timișoara.

Potrivit primelor informații, un pacient de 84 de ani a luat foc în timpul unei intervenții care viza extirparea unei tumori.

Incidentul a avut loc vineri, într-o secție a Spitalului Județean din Timișoara, la Casa Austria, mai exact în Clinica de Chirurgie Plastică.

Intervenţia a durat mai mult decât estimaseră medicii, aşa că aceştia au decis să-l intubeze. În momentul în care i-au pus masca, s-a produs o flamă care a aprins oxigenul din jurul pacientului, în condiţiile în care era aprinsă aparatura folosită la cauterizare.  

ADVERTISING

Medicul care făcea intervenția chirurgicală a reușit să stingă flăcările. Şi el are arsuri la mână.

Arsurile suferite nu-i pun viaţa în pericol pacientului, însă acesta are nevoie de îngrijiri suplimentare.  Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafața corporală, inclusiv pe față. În acest moment, bărbatul este tot intubat.

Medicii au reuşit să ducă la bun sfârşit intervenţia chirurgicală pentru extirparea tumorii şi pacientul va rămâne sub supraveghere pentru câteva zile.

Conform procedurii, incidentul va fi anchetat de conducerea unității medicale.

ADVERTISING

UPDATE: ”Cu privire la incidentul din data de 31 martie 2022, care a avut loc la un spital din Timişoara, în care un pacient a suferit arsuri pe corp în timp ce se afla într-o operaţie, azi, 01 aprilie 2022, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt cât şi a împrejurărilor care au dus la acest incident”, a transmis IPJ Timiş. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇