Un obuz a fost găsit pe plaja din Sfântu Gheorghe

Un obuz a fost găsit pe plaja din Sfântu Gheorghe

Un obuz a fost găsit, marţi, pe plaja din Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, iar militarii intervin pentru neutralizarea acestuia.

Din primele informaţii, obuzul ar fi o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, fără încărcătură de exploziv, folosit pentru exerciţii.

"După apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obuzul este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii).

ADVERTISING

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor EOD”, se arată în comunicat.

O echipă de infanterişti marini specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive a fost trimisă, marţi după amiază, de la Babadag către plaja din Sfântu Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântu Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇