Un ministru canadian a demisionat după ce a fost în vacanţă în Caraibe

Un ministru canadian a demisionat după ce a fost în vacanţă în Caraibe

Premierul statului Ontario, Doug Ford, a anunţat demisia ministrului său de Finanţe, după ce acesta a plecat în vacanţă în Caraibe. 

Ministrul Rod Phillips şi-a cerut scuze şi a numit călătoria o “greşeală stupidă”, relatează BBC. Demisia demonstrează faptul că guvernul său “ia în serios obligaţia de a se menţine la standarde înalte”, a declarat Ford.

Phillips, membru al Partidului Conservator Progresist, a plecat pe insula Saint-Barthélemy pe 13 decembrie, în interes personal, şi s-a întors marţi. Înainte de sărbători, autorităţile din domeniul sănătăţii din Ontario au cerut locuitorilor să rămână acasă dacă este posibil, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

ADVERTISING

Liderul Noului Partid Democrat din Ontario, Andrea Horwath, a cerut demisia lui Phillips, declarând că este inacceptabil ca acesta să ignore recomandările, în timp ce guvernul  “le cere locuitorilor obişnuiţi din Ontario sacrificii”.

Ontario a descurajat toate deplasările neesenţiale, iar pe 26 decembrie a intrat în lockdown. În total, Canada a ajuns la peste 580.000 de infectări cu coronavirus şi la 15.600 de decese.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇