Un migrant a fost găsit în viaţă în trenul de aterizare al unui avion venit din Guatemala (Video)

Un migrant a fost găsit în viaţă în trenul de aterizare al unui avion venit din Guatemala (Video)

Un migrant clandestin care s-a ascuns în compartimentul trenului de aterizare al unui avion al companiei American Airlines a supravieţuit miraculos unui zbor de aproape trei ore între Guatemala City şi Miami, a anunţat duminică poliţia de frontieră americană.

Migrantul, în vârstă de 26 de ani şi a cărui naţionalitate nu a fost precizată, a fost transportat la spital pentru evaluare medicală. O înregistrare video distribuită pe internet şi preluată de mass-media americane arată un bărbat îmbrăcat doar cu o vestă, dezorientat şi care se aşează jos pe platforma aeroportului, sub privirile îngrijorate ale angajaţilor ce sunt auziţi spunând: ''a supravieţuit''.

Autorităţile americane au avertizat cu această ocazie asupra riscurilor majore la care se supun migranţii ce recurg la călătorii în acest mod. În compartimentul trenului de aterizare al avioanelor temperaturile scad foarte mult de la o anumită altitudine, astfel că migranţii clandestini care se ascund acolo riscă să moară de hipotermie sau din lipsă de oxigen, ori să cadă din avion la decolare sau la aterizare.

Începând din anul 1947 cel puţin 129 de persoane au fost descoperite în SUA în trenurile de aterizare sau în alte spaţii ale avioanelor comerciale, dintre care 100 au murit din cauza condiţiilor extreme.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇