Un iaht a fost atacat de mai multe orci. Nava s-a scufundat în largul coastei Gibraltarului

Un iaht a fost atacat de mai multe orci. Nava s-a scufundat în largul coastei Gibraltarului

Un iaht care traversa strâmtoarea Gibraltar a fost atacat de mai multe orci. Nava s-a scufundat în largul coastelor.

Incidentul a avut loc duminică dimineață, potrivit Sky News. Oamenii aflați la bord au sunat la paza de coastă și au fost salvați de un petrolier.

Ei au povestit că au simțit mai multe lovituri în carena și cârma iahtului înainte ca ambarcațiunea să înceapă să ia apă. Iahtul a plutit în derivă și ulterior s-a scufundat.

În strâmtoarea care desparte Europa de Africa s-au produs mai multe incidente asemănătoare. Cercetătorii spun că începând din anul 2020 au fost înregistrate aproximativ 700 de interacțiuni între orci și nave. Se pare că atacurile sunt făcute de același grup de orci, format din aproximativ 15 exemplare.

ADVERTISING

Specialiștii cred că astfel de atacuri ar putea fi rezultatul curiozității orcilor sau al luptei pentru apărarea teritoriului.

Autoritățile spaniole le recomandă navigatorilor care observă orice modificare a comportamentului orcilor să părăsească zona de urgență. De asemenea, fiecare interacțiune dintre o navă și o orcă trebuie raportată autorităților.

Deși sunt cunoscute sub numele de balenă ucigașă, orcile fac parte din familia delfinilor. Orcile sunt pe cale de dispariție. Un exemplar poate avea până la opt metri lungime și șase tone greutate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇