Anchetă la 112, după ce un dispecer a trimis la secție un bărbat care a găsit o bombă sub mașină: "Poți să tragi de ea?"

Anchetă la 112, după ce un dispecer a trimis la secție un bărbat care a găsit o bombă sub mașină: "Poți să tragi de ea?"

Un dispecer 112 din Poliţia Capitalei este cercetat de Serviciul Control Intern, după ce i-a cerut unui bărbat care a reclamat că are un dispozitiv exploziv sub maşină să vină cu el la secţie.

Sunt cercetați și doi poliţişti de la Secţia 23, pentru că au chemat pirotehniştii abia după o oră, timp în care au făcut fotografii.

Zilele trecute, un bărbat din Bucureşti a sunat la 112 şi a reclamat că are sub maşină un dispozitiv improvizat ce pare a fi o bombă.

”Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat adică, pentru că nu vedeam”, a povestit el pentru Antena3.

ADVERTISING

El a afirmat că a fost întrebat: ”Poţi să tragi de ea?”.

”Cei de la 112. Mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară… Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

El a adăugat că a plasat dispozitivul pe bancheta din dreapta sa şi a pornit spre secţia de poliţie cu maşina, având în faţă autospeciala Poliţiei.

”Mi-au zis s-o las aşa, să n-o ating şi să mergem la secţie. Începusem s-o desfac în maşină… mi-a fost un pic de frică pe urmă”, a continuat el, menţionând că poliţiştii i-au spus că nu trebuia să desfacă dispozitivul.

ADVERTISING

Bărbatul a afirmat că a parcurs astfel circa 4 kilometri, până la Secţia 23 de Poliţie. Ajuns acolo, dispozitivul a fost preluat de poliţişti şi pus pe o masă, în jurul căreia s-au adunat şi alţi agenţi.

”Acolo, când am ajuns în faţă la secţie, ei au preluat-o de la mine şi s-au dus cu ea la alţi colegi, care au venit acolo şi le-au zis ce este. E un dispozitiv explozibil, făcut cu praf de puşcă. Au pus undeva pe masă afară, eu eram acolo. Deci nu au intrat chiar în secţie”, a relatat el, spunând că în jurul dispozitivului erau ”7-8” poliţişti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇