Un consilier general şi unul local din Sectorul 2 au fost reţinuţi pentru corupţie

Un consilier general şi unul local din Sectorul 2 au fost reţinuţi pentru corupţie

Un consilier general din partea PMP a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, un consilier local din Sectorul 2, tot de la PMP, a fost reţinut fiind acuzat de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul are legătură cu amplasarea a 50–100 de panouri publicitare în Sectorul 2.

Consilierul general este Marian-Cătălin Militaru, iar consilierul din Sectorul 2 este Cătălin Constantin Şerpescu.

ADVERTISING

Potrivit procurorilor, pe 6 iulie 2021, consilierul general, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local, dar şi cu complicitatea unui om de afaceri, a pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de omul de afaceri pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniul public al Sectorului 2.

În schimb, consilierul a promis că, „prin influenţa pe care o are asupra consilierilor locali Ş.C.C. şi I.F.I. din partea aceleiaşi formaţiuni politice, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil primarului pe durata actualului mandat.

ADVERTISING

Totodată, spun procurorii, pe 8 septembrie 2021, inculpatul M.M.C. a pretins suplimentar de la aceeaşi persoană, în schimbul folosirii aceleiaşi influenţe asupra consilierului I.F.I. şi pentru ca acesta să voteze în acelaşi mod, ca primarul Sectorului 2 să-i găsească consilierului menţionat un loc de muncă.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a comentat anunțul autorităților, precizând că ”vechiul fel de a face politică a apus”.

”Am spus-o de 100 de ori până acum. O mai spun încă o dată: vechiul fel de a face politică a apus. În Primăria Sectorului 2 nu tolerez trocuri politice care să rezulte în beneficii personale pentru cei conectați”, a scris Mihaiu pe Facebook.

ADVERTISING

Totodată, PMP a anunţat că a demarat procedurile de excludere a celor doi din partid.

„Partidul Mişcarea Populară a luat act de luarea măsurilor preventive, într-o cauză penală, cu privire la cei doi consilieri ai PMP Bucureşti. Prin urmare, Partidul Mişcarea Populară a demarat procedurile de excludere din partid pentru cei doi consilieri”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a partidului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇