Un conflict istoric face noi victime după 45 de ani, la granița dintre China și India

Trei membri ai forțelor armate ale Indiei au fost uciși într-o confruntare violentă cu soldați chinezi, la disputata graniță himalayană.

Anunțul a fost făcut de armata Indiei, conform The Guardian.

Sunt primele decese înregistrate în zona frontierei, în ultimii 45 de ani. Acestea survin în contextul în care tensiunile de la graniță au escaladat între cele două țări, în ultimele săptămâni.

Soldații chinezi și indieni, care nu poartă arme în zonă tocmai pentru a nu amplifica tensiunile, s-au certat, s-au reținut între ei și au desfășurat echipamente și forțe militare în zonă.

ADVERTISING

"În timpul procesului de descaladare (a tensiunilor) din Valea Galwan, a avut loc o confruntare, luni, cu victime de ambele părți", a transmis armata indiană într-un comunicat.

”Și-au pierdut viața un ofițer și doi soldați indieni”, mai arăta sursa citată.

Totodată, armata a precizat că ”înalți oficiali militari ai celor două părți se întâlnesc, în prezent, la locul incidentelor, pentru a calma situația”.

Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe, a declarat că nu știe de niciun incident la granița cu India.

ADVERTISING

Granița himalayană a fost ținta unui conflict agresiv și este militarizată încă din anul 1962, când China a lansat o ofensivă asupra teritoriului indian, izbucnind astfel un război scurt și sângeros.

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇