Un bust al papei Francisc a fost amplasat în centrul Capitalei

Un bust al papei Francisc a fost amplasat în centrul Capitalei

Un bust al papei Francisc a fost amplasat pe Bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală.

Acesta a fost sfințit în prezența credincioșilor și a reprezentanților Bisericii și ai instituțiilor publice, informeaza TVR 1.

El a fost realizat în amintirea vizitei papei Francisc în România din mai 2019.

Cu acest prilej și președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj. „Salut inițiativa Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a Nunțiaturii Apostolice și a Primăriei Generale a Municipiului București de a oferi publicului imaginea Sfântului Părinte Papa Francisc, ca o amintire a căldurii mesajului său către români și umanitate, apel de iubire și credință.

ADVERTISING

Vizita de stat, pastorală și ecumenică a Suveranului Pontif în România, desfășurată sub îndemnul , are o semnificație majoră pentru relațiile României cu Sfântul Scaun, anticipând aniversarea din acest an a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale”, a transmis președintele.

Un mesaj important a transmis și PS Mihai Frățilă, episcopul greco-catolic de București.

„Dezvelirea bustului papei Francisc sub aceste auspicii ne comunică și mai mult, începând de azi, sensul unei fraternități de care avem nevoie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la București, la Blajul Micii Rome, prin Iași și Șumuleu, vizita pontificală a permis realității românești să primească o consacrare memorabilă a unei demnități sufletești care a căpătat încă o dată chemare și valențe universale. Să putem, așadar, merge cu toții împreună!”, a transmis el, pe pagina de Facebook Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇