Un irlandez beat a spart geamurile Parlamentului. Jandarmii l-au prins când încerca să intre în birouri - UPDATE: Bărbatul a fost reținut

Un irlandez beat a spart geamurile Parlamentului. Jandarmii l-au prins când încerca să intre în birouri - UPDATE: Bărbatul a fost reținut

Un bărbat băut a sărit gardul care înconjoară Casa Poporului, a spart un geam și a încercat să intre în birourile din Parlament.

UPDATE 17:00 – Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de distrugere, informează Digi24.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, incidentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04:00.

"În dimineaţa de 27.12.2021, în jurul orei 04:00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secţia 17 Poliţie, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetăţean, aflat în stare de ebrietate. Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam şi ar fi pătruns în clădire", a anunţat Poliţia Capitalei.  

ADVERTISING

Potrivit surselor Digi24, bărbatul ar fi un cetățean irlandez aflat în vacanță. El a fost audiat la Secția 17 și le-ar fi spus polițiștilor că urma să plece astăzi din București în Brașov.

Audierile continuă pentru a fi stabilite cauzele și condițiile în care s-a produs incidentul. Urmează să fie stabilită și sancțiunea bărbatului, dar probabil vor fi cercetați și cei care trebuie să asigure paza Parlamentului României.

Potrivit Dianei Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere și violarea sediului unei instituții publice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇